Građani Niša koji nemaju svoj stan, ili nekretninu na svom imenu, a koja je pogodna za stanovanje, od danas mogu da se prijave za kupovinu stanova za socijalno stanovanje.

PROČITAJTE JOŠ: Cene nekretnina porasle: evo koliko košta stan u Beogradu

Prema pisanju Južnih vesti, konkurs će biti otvoren narednih mesec dana, a jedan od dodatnih uslova je i da neki od članova porodice na svom imenu nema nekretninu u kojoj je moguće stanovanje.

Iz Gradske stambene agencije Niša kažu da je na prodaju 38 stanova u Ulici Majakovskog u Duvaništu, a 18 njih se izdaje.

Nastavak teksta o kupovini socijalnih stanova u Nišu pročitajte OVDE!

PageBreak

Stanovi na prodaju su, navode, površine od 52 do 77 kvadrata, dok se u zakup daju stanovi površine od 40 do, takođe, 77 kvadrata. Kvadrat ovih stanova košta 697,40 evra sa PDV, dok se mesečni zakup plaća 1,20 evra po kvadratu.

PROČITAJTE JOŠ: Najzad pouzdane CENE kvadrata nekretnina: evo kako da saznamo koliko košta STAN u svim gradovima Srbije

S obzirom na to da će kupcima ovo biti prva nekretnina u vlasništvu, pišu Južne vesti, 10 odsto od vrednosti nekretnine će im biti vraćen u roku od mesec dana.

Tako će, objašnjavaju, one koji budu ispunili uslove konkursa stan od 52 kvadrata, posle povraćaja poreza koštati oko 32.600 evra, a mesečna renta za stan te kvadrature će biti 62,4 evra.

Izvor: Kurir/Beta/Južne vesti