Koliko koštaju dve venčanice Ane Ivanović, ko je zaslužan za njene sjajne frizure, kakav bidermajer je mlada nosila na crkvenom venčanju?

PROČITAJTE JOŠ: Kako skromna venčanica postaje toaleta od milion dolara: koliko je ZAISTA koštala venčanica Ane Ivanović (FOTO)

Sva ova pitanja i mnogi drugi detalji bili su meta svih medija koji su pratili građansko i crkveno venčanje najlepše srpske teniserke Ane Ivanović i proslavljenog nemačkog fudbalera Bastijana Švajnštajgera u Veneciji, 12. i 13. jula 2016. godine.

Već kada je prvi put otkazana, sportska svadba decenije izbila je na naslovne strane - 500 000 evra bila je, tvrdi se, kazna koju su planetarno slavni sportisti morali da plate zato što su želeli da izbegnu paparace i ignorisali zakazane termine u Veneciji.

Međutim, ni drugi put nisu mogli da prevare novinare - rođaci i gosti tvrde da ni kad su krenuli sa aerodroma u Minhenu nisu znali kakav je plan za venčanje Ane i Bastijana, ali su novinari i foto-reporteri čekali spremni u Veneciji.

Zato, nije ni čudo što predstavnicima sedme sile nije promaklo skoro ništa! Tri detalja posebno su privukla pažnju srpskih novinara, a prvi je - kako se Ana, kao pravoslavka, venčala u katoličkoj crkvi?

Sportski par venčao se u katoličkoj crkvi Kijeza de I'Abacija, u kojoj se mogu venčati i osobe pravoslavne veroispovesti. Ana, inače, ne govori u javnosti ni o religiji ni o politici, već zadržava svoje delovanje mimo sporta u oblasti humanitarnog rada te nastupa kao srpska ambasadorka UNICEF-a.

Drugi detalj odnosi se na stari srpske običaje koje se odnose na venčanje. Tako se nemački fudbaler "provukao" kad je u pitanju gađanje jabuke iz puške, bez čega u Srbiji ne bi uspeo da izvede mladu, ali novinari su došli do ekskluzivnih informacija da je pred matičarem ispoštovan drugi, takođe simpatičan običaj. Naime, Ana je uspela da "nagazi" Bastijana, što po verovanju znači da će ona biti "glavna u kući". 

Treći detalj ima i administrativnu i običajnu stranu, a tiče se novog Aninog prezimena. Da li će ona ostati Ivanović ili i zvanično postaje gospođa Švajnštajger?

PROČITAJTE JOŠ: Ana Ivanović kao princeza na crkvenom venčanju: druga venčanica vredna hiljade evra za lepoticu kakvu svet ne pamti (FOTO)

U Srbiji su, očito, podeljena osećanja po tom pitanju jer svi vole osećaj kad srpsko prezime zablista na sporstskim događajima. S druge strane, patrijarhalni običaji nalažu da nevesta uzme muževljevo prezime, što se čak smatra i izrazom poštovanja prema njegovoj porodici.

Naša najlepša teniserka pokazala je izuzetnu taktičnost i u ovom pitanju - uzeće prezime Švajnštajger u administrativnim dokumentima, ali u javnosti ostaje Ana Ivanović. Zlatan kompromis!

Izvor: Lisa

JOŠ SLIKA SA VENČANJA ANE IVANOVIĆ POGLEDATE U FOTO-GALERIJI!

LepaiSrecna Crkveno i građansko venčanje Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera planirano je u strogoj tajnosti! Evo šta je sve nas u Srbiji posebno zanimalo...