"Telefoni mi zvone neprekidno. Svašta mi pričaju. Dahću, mumlaju... Traže od mene svakakve gadosti. Pojede me sramota. Imam dvoje odrasle dece. 

Prvo sam se svađala, pa sam posle plakala, sada samo zurim u jednu tačku. Kad mi telefon zazvoni, sva se tresem. Ubiću se ako ova agonija uskoro ne prestane", iskrena je Svetlana Nešković (52) iz Lazarevca.

Ona je uverena da joj se bivši momak sada sveti iz ljubomore, jer ga je ostavila.

"Zvao me je posle raskida bar 50 puta i pretio da će mi upropastiti život", potkrepljuje Svetlana svoje sumnje da iza pakla koji preživljava stoji njena bivša ljubav.

Nesrećna žena kaže da pozivi traju neprekidno još od januara (2015. godine), ali da prvih nekoliko meseci nije mogla da razume kako se našla na meti manijaka. Tek kasnije je otkrila da se na internetu pojavio lažni Fejsbuk nalog.

VIŠE: Dramatična ispovest ponižene žene: zašto sam živela sa nasilnikom (FOTO)

"Tamo se nalaze i moje fotografije, uglavnom u kupaćem kostimu. Bolesnik ih je preuzeo iz mog telefona dok smo bili na letovanju. Plašim se da ne objavi i neke gore stvari", priča Svetlana. Ona je slučaj prijavila lazarevačkoj policiji još 5. avgusta.

"Jedan inspektor me je ozbiljno pitao: 'Šta će matoroj ženi Fejs?' Nisam mogla da mu objasnim da je sve to lažirano. On, izgleda, i ne zna šta su to hakeri i koliko su opasni", kaže žena koja je prijavu prosledila i Policijskoj upravi za Grad Beograd.

Kako nam je rečeno u tužilaštvu, slučaj Svetlane Nešković ne može biti procesuiran po službenoj dužnosti jer nema elemenata iznude. Ona može samo pokrenuti privatnu tužbu po članu 172. KZS za nadoknadu nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda.

Policija nije odgovorila da li je u slučaju Svetlane Nešković u pitanju krađa identiteta i da li u policiji postoji odeljenje koje istražuje ovakve slučajeve. Bez odgovora je ostalo i pitanje na koji način policija može sprečiti eventualno uznemiravanje putem interneta. Pre desetak dana Svetlana je iz policije dobila obaveštenje da je njena prijava 17. avgusta prosleđena Odeljenju za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Autor: G. Đ.

Izvor: Kurir