UNUK EMIRA KUSTURICE LIČI NA SLAVNOG REDITELJA: Sportsku karijeru prekinuo mu je neočekivani potez dede

Iver ne pada daleko od klade... i Janko Kusturica unuk Emira Kusturice studira Akademiju FDU

Youtube / Maša i...

Janko je unuk čuvenog reditelja Emira Kusturice, a i sam se otisnuo u njegov svet kada je upisao kameru na Fakultetu dramskih umetnosti. U Beogradu je nedavno otvorena i njegova prva autorska izložba “Summer Knowledge”.

Izazvala je pažnju beogradske publike, a Jankova pojava je mnoge podsetila na Emira iz mlađih dana. Zanimljivo je da nije reditelj toliko uticao na Jankovu profesionalnu orijentaciju već drugi deda, otac njegove majke.

Podsetimo, mladi umetnik je sin Stribora Kusturice, Emirovog sina koji živi dosta povučeno. Janko je bio zainteresovan za vaterpolo, a onda mu je deda poklonio foto-aparat i tako mu otkrio novi svet.

Youtube / Maša i... 

U generaciji u kojoj su "svi danas fotografi", mladi Kusturica je otkrio posebnu lepotu druženja sa objektivom. Deda mu je dragocen savetnik, ali se ne slažu u svemu.

"Dolazi do neslaganja. Ali stariji imaju prednost. Uvek pustim dedu zato što kao prvo zna bolje, naravno. On me je naučio. Desi se, zato što deda i ja imamo drugačije perspektive. On voli magarce, guske, dok ja na primer, obožavam ulicu. Volim da vidim te neke ljude, klovnove i volim da osetim tu neku brzinu na ulici, tu nešto prljavo. I onda se tu uglavnom ne slažemo. A ovako inače smo veoma dobri, u dosta drugih stvari se slažemo", kazao je Janko u emisiji "Maša i... ". Pročitajte i kako je počela ljubav Emira Kusturice i njegove žene Maje.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Janko Kusturica govor sa izložbe  Kurir

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.