NIKO NIJE OČEKIVAO DA ĆE OVO DA URADI NAJROĐENIJEM: Kralj Čarls nemilosrdan - spreman na sve da održi monarhiju

Kralj Čarls biće krunisan 6. maja.

Profimedia

Kralj Čarls III rešio je ozbiljno da sreže troškove. On ima viziju o smanjenoj monarhiji što će odrediti i sudbinu princeze Šarlot, a pre toga rešio je da sa budžeta skine brata, vojvodu od Jorka. Naime, Endru bi mogao da izgubiti svoj luksuzni dom u Vindzoru ako mu njegov brat, kralj Čarles III ukine finansiranje. Endru nema dovoljno novca da bi pokrio troškove održavanja ogromnog zdanja "Rojal Lodža", a svojim je poznanicima, prema saznanju britanskih tabloida, rekao da će morati da se iseli do septembra.

Rojal Lodž je vila s 30 soba, smeštena na 98 hektara u Vindzoru, u kojoj Endru živi od 2003. godine. On vreme provodi jašući konje i uz televiziju, a tu živi i njegova bivša supruga Sara. Vojvoda od Jorka treći je kraljičin sin, deveti je u redu za tron. Ima dve ćerke, princezu Beatris i princezu Judžini. Endru se povukao iz javnog života 2019. nakon intervjua za "Newsnight BBC-a" u kom su ga dovodili u vezu sa milijarderom i pedofilom Džefrijem Epstajnom.

Odstupio je s kraljevskih dužnosti, a do kraljičine smrti primao je oko 249.000 funti godišnje. Ipak, kralj Čarls neće biti tako velikodušan, pa je najavio drastične rezove.

Endru je 20 godina služio Kraljevskoj mornarici,  i kao pilot helikoptera tokom Foklandskog rata 1982. godine. Takođe je komandovao brodom za protivminsku borbu HMS Cottesmore.

Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna