ZA MENE JE ON BIO U CVETU MLADOSTI: Legendarni muzičar na sahrani Masima Savića

Na sahrani Masima Savića bili su brojni prijatelji i kolege. Evo šta su rekli Toni Huljić i Zlatan Stipišić Džiboni.

ATA / Antonio Ahel

Masimo Savić je sahranjen danas u Zadru, u Hrvatskoj, a na poslednji počinak su ga ispratili supruga Eni i ćerka Mirna, kao i brojni prijatelji i kolege. Podsetimo,Mirna je pre dva dana objavila da je već bilo planirano njeno venčanje.

Tada je dirnula sve obožavatelje velikog muzičara, objavom da je tata srećno pripremao i pesmu za njen veliki dan. Smrt je bila brža, Masima je odnela kobna bolest.

"Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Masimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga sveta, u našim će dušama živeti večno; nasmejan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umetnosti. Zauvek ćemo biti tvoje cure. Eni i Mirna", navele su na Instagramu, uoči samog katoličkog Božića.

ATA / Antonio Ahel, Instagram / massimo.official 

Masimo je oboleo od karcinoma pluća, a opaka bolest ga je pobedila za samo tri meseca. "Nisam ni znao da je bolestan, tojest, čuli smo se pre tri nedelje", ispričao je pevač Džiboni za 24.sata. "Imali smo neke planove za jednu TV emisiju i ovo mi je bio veliki šok.

Kad gledaš mojim očima, on je bio u cvetu mladosti", kazao je popularni muzičar. "Ne gleda se starost prema krštenici, nego prema kreaciji u čoveku. On je sad bio najvitalniji", opisao je Džiboni Masima.

ATAimages/Z.Milutinović 

Na sahranu u Zadar je došla i porodica Huljić. "Uvek ostaje taj glas. Oni koji ne znaju kakav je bio kao ličnost, pamtiće ga po njegovom pevanju", kazao je Tonči Huljić, Masimov kolega i veliki prijatelj. "Svako će ga pamtiti na svoj način.

Kod svakog koji ga voli i koji ga se seća ostaje jedan kredenac uspomena kad čovek ode. Neke stvari ne želiš da deliš s javnošću, ali svi će se složiti da je bio posebna i dostojanstvena figura."

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna