TATA MI JE DAO DROGU KAD SAM IMAO 6 GODINA, TAKO SMO SE DRUŽILI: Kako je glumac postao "ajronmen" i zaradio bogatstvo

Otac Roberta Daunija Juniora je napravio veliku grešku i dao sinu da u 6. godini proba marihuanu. Glumac je postao zavistan od droge i alkohola.

Youtube / TopMovieClips

Robert Dauni Junior je jedan od najbolje plaćenih glumaca u Holivudu, a njegov put ka uspehu je išao kroz pakao odvikavanja od alkohola i droge. Proveo je decenije padajući u ponor zavisnosti i izvlačeći se iz njega, a evo kako je počela njegova muka.

Robertov otac - Dauni Senior je bio narkoman, a detetu je dao da proba marihuanu već kad je imao samo šest godina. Dečak je gledao kako tata igra poker sa drugovima, hteo da srkne gutljaj belog vina, a otac mu je uzeo čašu i u ruku tutnuo - džoint.

Do osme godine, mali Robert se već bio "navukao" na marihuanu. U intervjuu za magazin "Pipl" glumac je objasnio da je pušenje "trave" sa ocem bio način njihovog druženja. Tako rano izlaganje narkoticima dovelo je do toga da je većinu noći u svojoj mladosti proveo napijajući se i jureći dilere.

Profimedia 

Osamdesetih godina se preselio iz Njujorka u Holivud, snimio nekoliko filmova, a onda zablistao kao Čarli Čaplin i osvojio nominaciju za Oskara. Uspevao je da ostne trezan dok radi, ali uskoro bi se ponovo vratio porocima. Do 1995. godine bio je već potpuno zavistan od herona i kokaina, pa je više put hapšen i vođen na trežnjenje.

Jednom je uhapšen nadrogiran, naoružan i snabdeven drogom, drugi put su ga našli onesvešćenog kod komšije, u dečjoj sobi gde je zalutao.

Dno je dotakao nekoliko godina kasnije, kad je osuđen na tri godine zatvora. Proveo je na robiji 12 meseci, a onda ponovo dvaput hapšen. Izgubio je sve, napustila ga je žena i odvela dete. Tada je odlučio da se povuče na godinu dana i posveti odvikavanju.

Youtube / TopMovieClips 

Vratio se filmu izlečen, a romansa sa Suzan Levin je krunisana je brakom i rođenjem dvoje dece. Robert živi relativno mirnim životom, a činjenicu da je oko deset godina bez droge i alkohola pripisuje ljubavi sa Suzan, deci, istočnjačkim borilačkim veštinama i jogi. Filmovi iz serije "Ajronmen" su mu doneli bogatstvo.

Profimedia 

Robertov otac je svojevremeno izjavio: "Bio je to idiotski postupak - da ono što radimo podelimo sa svojom decom. Mnogi od nas su tada mislili da bi bilo licemerno da mi koristimo marihuanu, a da to ne dozvolimo njima. Sad sam srećan što je uopšte tu."

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana! 

Tekst: Lepa&Srećna