ŽIVELA SAM NA HLEBU I AJVARU: Ove zvezde su krenule iz siromaštva, sad žive u dvorcima i plivaju u parama

Mnoge, danas vrlo bogate srpske pevačice, imale su siromašno detinjstvo. Evo kako su rasle Suzana Jovanović, Zorica Brunclik, Jana Todorović...

Kurir TV, Instagram / zoricabrunclik_official, Youtube / Aleksandra Mladenovic

Zvezde srpske estrade su mnogima danas "trn u oku" zbog luksuza i bogatstva u kojem žive, ali su neke od najimućnijih zapravo krenule iz teškog siromaštva, iz porodica koje su muku mučile s novcem. Često to ističe Zorica Brunclik, ali i mnogi mlađi folkeri i folkerke su prošli sličan put.

Zorica je rasla u specifičnim uslovima, jer je s majkom živela u siromaštvu, u Smederevu, a onda bi otac došao po nju i odveo je na kratko u Beograd.

"Tu me je ostavljao po nekoliko meseci kod svoje prebogate familije, samo da bi mami napakostio. Kod njegovih sam živela kao bubreg u loju, nosila najbolju odeću, jela najfiniju hranu…Posle određenog vremena mama bi dolazila po mene da me vrati kući, a ja sam je tada najviše mrzela, jer me vraćala u siromaštvo", priznala je Zorica jednom prilikom.

Mnoge devojke su izuzetno rano i počele da rade baš zbog porodičnih finansijskih nedaća. Tako je Jana Todorović počela da nastupa sa 13 godina. "Svi su bili u čudu kako žensko dete da uđe tako rano u kafanu, ja to tada nisam razumela, ali mojih roditeljima nije bilo lako. Tata nas je vozio na sve nastupe", pričala je Jana koja danas ima dvorac i uživa u bogatstvu. Tada joj je, kako kaže, dovoljno bilo da joj tata da za jednu pljeskavicu. Pevala je za horonorar od oko 10 maraka, što je danas oko 5 evra.

Instagram / janavip2011 

Suzana Jovanović kaže da je zbog detinjstva u radničkoj porodici na selu postala bolji čovek. "Samo tata je radio, a ja sam brala jabuke i trešnje za dnevnicu, sa mojima kopala kukuruz, kupovala stvari na buvljaku. Jednostavno, to je normalno, koliko ste para imali, toliko ste mogli da kupite", rekla je ona.

ATA / Antonio Ahel 

I legenda srpske estrade, Lepa Lukić je bila željna svega kad je počinjala da peva. "Potekla iz sirotinjske porodice. U to vreme nisam imala ni za čarape, a kamoli za haljinu. Kada sam postala zvezda, u Beču, Minhenu, gde god da sam išla, kupovala sam i trošila sve na garderobu", pričala je Lepa.

KurirTV/Printscreen 

Zvezde Granda ne kriju muke s kojima su se borile na početku. Aleksandra Mladenović podseća da je na svako snimanje dolazila autobusom. "Živela sam na hlebu i ajvaru koji mi je mama slala sa sela. Bila sam bez dinara", priznala je pevačica svojevremeno.

Youtube/Printscreen/ KONTRA SHOW 

Milan Topalović Topalko je više puta pričao kako se teško živelo, pa je čak često išao sa kapom u krevet jer nije imao grejanje u straroj porodičnoj kući u selu Trudovo nadomak Nove Varoši.

ATA / Antonio Ahel 

Rada Manojlović danas ima lepo uređenu kuću u selu Četereže kod Požarevca, ali je tamo rasla u siromaštvu. "Bili smo siromašni, ali srećni. Dok bi tata i mama išli na njivu, sestra i ja bismo čistile i sređivale kuću", ispričala je Manojlovićeva jednom prilikom.

ATA / Antonio Ahel 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna