OD OMRAŽENE LJUBAVNICE DO KRALJICE SUPRUGE: Detalji burne prošlosti Kamile i Čarlsa, jedan skandal ih je zauvek obeležio

Novi britanski kralj Čarls III i njegova supruga Kamila iza sebe imaju burnu prošlost.

Profimedia

Kralj Čarls III (73), koji je seo na britanski tron nakon što je prošlog četvrtka, 8. septembra, preminula kraljica Elizabeta II, od 2005. godine je u braku sa Kamilom Parker Bouls (75), ali njihova ljubav traje mnogo duže.

Prema pojedinim navodima, Čarls i Kamila upoznali su se 1971. godine, a u decenijama koje su usledile pratile su ih brojne kontroverze. Njih dvoje su navodno vrlo brzo nakon upoznavanja postali dobri prijatelji, a potom su počeli i da se zabavljaju. Kao par su se zajedno pojavljivali na raznim događajima, a Čarls ju je upoznavao i sa članovima kraljevske porodice.

Međutim, početkom 1973. godine, Čarls je postao član Kraljevske ratne mornarice i ukrcao se na prekookeanski brod, zbog čega su vezu stavili na pauzu. Ubrzo po Čarlsovom povratku usledio je raskid, a Kamila se potom verila sa svojim bivšim dečkom - Endruom Parkerom Boulsom, sa kojim je dobila ćerku Lauru i sina Toma. Kako su navodili strani mediji, u jednom od pisama koje je Čarls nakon toga napisao lordu Mauntbatenu, ujaku svog oca princa Filipa, on je opisao svoju tugu tako što je naveo: "Pretpostavljam da će osećaj praznine jednom proći."

Čarls je, s druge strane, 1977. godine sreo Dajanu Spenser kojom se oženio 1981. i sa njom dobio sinove Vilijama i Harija. Godine 1986. počele su da kruže glasine da je Čarls obnovio vezu sa Kamilom, dok su oboje bili u braku, te je ona stekla epitet omražene ljubavnice koji je prati i danas.

Profimedia  Čarls i Dajana

1993. godine u javnosti su objavljeni transkripti privatnih razgovora Čarlsa i Kamile, što je izazvalo jedan od najvećih skandala u britanskoj kraljevskoj porodici, čime je potvrđena njihova veza. Čarls nije hteo da prizna vezu sa Kamilom, pa je 1994. za "Njujork tajms" rekao: "Ona je bila prijateljica jako dugo, i biće moja prijateljica još dugo". Kamila je 1995. podnela zahtev za razvod braka od Endrua, a Čarls se razveo godinu dana kasnije.

"Bilo nas je troje u ovom braku, pa je bila mala gužva", rekla je i sama princeza Dajana 1995. u intervjuu za "Bi-bi-si". Dve godine kasnije Dajana je stradala u saobraćajnoj nesreći u Parizu.

Veliki preokret dogodio se kada je kraljica Elizabeta II 2000. godine pozvala Kamilu na proslavu 60. rođendana grčkog kralja Konstantina u Čarlsovoj rezidenciji. Prvi javni poljubac Kamile i Čarlsa dogodio se 2001. godine, a 9. aprila 2005. su se venčali.

Venčanje je održano u Vindzoru, a kraljica Elizabeta II nije prisustvovala samoj ceremoniji sklapanja braka, već se pojavila kasnije, na svečanom prijemu, i održala zdravicu.

"Uspešno su savladali sve prepreke i ponosna sam što mogu da im čestitam. Moj sin je miran i siguran sa ženom koju voli", rekla je tada kraljica.

Venčanje je bilo skromno i daleko manje glamurozno od onog koje je Čarls imao sa Dajanom, a prema navodima britanskih medija, Kamila i danas pati zbog toga.

Dolaskom kralja Čarlsa III na presto, Kamila je dobila titulu "kraljica supruga".

Još fotografija Kamile i Čarlsa pogledajte u galeriji ispod.

Profimedia Udajom za princa Čarlsa konačno krenula na put ka britanskom prestolu!

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna