POTRESNA ISPOVEST NINE RADULOVIĆ: Spasla sam majci život noseći dve maske na licu!

Voditeljka Nina Radulović otkriva i zašto se toliko bojala i za sina Lava, takođe pozitivnog na korona virus.

Instagram / Nina Radulović

Naša voditeljka i novinarka Nina Radulović susrela se sa korona virusom na teži način. Iako priznaje da je bila ponešena lepim vremenom i manjkom pažnje o merama u trenutku kada se zarazila, ipak ovakvi simptomi, i nagli skok oboljevanja su je veoma iznenadili i uplašili.

Prvi simptomi su mi bili bol u grlu, diskretna upala glasnica i čudan osećaju u nosu – činilo mi se kao da gubim čulo mirisa, da imam otežano disanje ali nisam pridavala mnogo tome pažnje, bio je jul mesec, išli smo na bazen, družili se. Međutim, dan pre nego što ću osetiti prve simptome bila sam u velikom društvu sa prijateljima i decom, imali smo prisne kontakte, jeli smo za istim stolom i nismo se pridržavali mera. Kada sam se javila u bolnicu prvog dana imala sam dobre rezultate, rendgenski snimak je bio u redu i poslata sam na kućnu izolaciju. Imala sam malu temperaturu 37,2. Ispila sam tad Hemomicin, ali je meni narednih sedam dana bilo sve lošije. U početku nisam ni kašljala, ni kijala, međutim nakon 48 sati je došlo do pogoršanja.“

Nakon toga, Nina je lečenje ipak morala da nastavi u bolnici, a ovako se priseća: „Imala sam utisak kao da mi je slon legao na grudni koš. Ustanete vi, ali imate utisak da vam svaka koščica na nozi se razilazi u telu, sve vas boli. Imate potrebu da spavate, i to gubljenje čula mirisa se dešava samo preko noći. Ne postoji asocijacija sa onim kad vam je zapušen nos. Nakon toga sam dobila dva pozitivna testa na Kovid, a tek posle 6 nedelja sam dobila negativan test. Svih šest nedelja nisam imala čulo mirisa, plašila sam se da će to trajno ostati, ali hvala bogu vratilo se.” Nakon sedam dana uz pomoć efikasne terapije, kiseonika, i kako kaže, brze reakcije lekara ona se brzo oporavila.

Koliko je bitno nošenje maski, i svako pridržavanje mera, svesna je i Nina, koja je sigurna da je sprečila da se zaraza prenese i na njenu majku, s kojom se našla u kolima u trenutku kada je već osećala da je simptomi lome: "Majka i ja smo bile u kolima, ja sam nosila dve maske, ona jednu, i rekla sam joj - što mi je loše, samo da se dočepam kuće i da legnem - i tada shvatila da ako sam se zarazila, ja sam dovela u pitanje život svoje majke u maloj kabini automobila, sedeći tik pored nje. Međutim, uverena sam da sam je baš sa te dve maske sačuvala!"

Voditeljka je otkrila i da je slučano saznala da su njen sin Lav i bivši muž, glumac Branislav Lečić, takođe, bili zaraženi korona virusom. “Za svo to vreme moje dete nije imalo nikave simptome, a ja sam imala jednu lažnu uzbunu pre dve nedelje. Išla sam da uradim serološki test i pokazao je da sam pozitivna. Digla sam tada paniku i otišla da uradim PCR. Kad je stigao pokazao je da sam negativna i onda sam ponovila i serološki test i on je bio negativan. U međuvremenu se dogovorim sa sinom Lavom i njegovim tatom da urade test na antitiela i ispostavi se da su obojica bili zaraženi, ali da nisu imali nikakve simptome. Verovatno sam ja prenela Lavu, a on ocu. Srećom nisu imali simptome, iako su u rezultatima imali veči broj jedinica nego ja”, ispričala je Nina.

Sada striktno vodi računa da se pridržava mera: “Posle mesec dana opet nisam imala antitela, tako da sam zvanično nezašticena ponovo, ali vodim računa jako i ne skidam masku. Ipak i dalje osećam posledice, imam osećaj preskakanja srca i ni ne pomišljam da se bavim nekom jačom fizičkom aktivnošću, svesnija sam i pažljivija prema sebi.”

 Izvor: Rts Ordinacija