Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nenad Stojmenović i Predrag Vasić: Braća iz pozorišta

Glumci Nenad Stojmenović i Predrag Vasić pričaju o novoj predstavi "Naši sinovi", sećaju se kako su zajedno radili kada je Predrag bio dete i otkrivaju zbog čega je obojici porodica najveća podrška

  Izvor: Foto: Manga, Narodno pozorište, Intermedia Network

Na pozorišnoj sceni Nenad Stojmenović (34) i Predrag Vasić (16) prvi put su se sreli odavno, radeći na predstavi "Tri sestre" kada je „mali Stanoje“, kako Predraga zbog uloge u filmu Montevideo, vidimo se! sve češće zovu, imao svega sedam godina.

Narodno pozorište, u kojem je Nenad stalni član ansambla a Predrag saradnik koji sa školovanjem kombinuje svoju veliku ljubav - glumu, spojilo ih je i u još nekim predstavama. Danas, kao kolege koje međusobno imaju samo reči hvale, glume braću u novom komadu Naši sinovi po delu Vojislava Jovanovića Maramboa, a u adaptaciji i režiji Tatjane Mandić Rigonat.  

Nenade, da li se sećate Predraga iz perioda kada je kao đak prvak glumio u predstavi Tri sestre?

Nenad: Peđa je bio dete i igrao je dete, a kasnije je glumio i u "Milevi Ajnštajn". Znam ga od malih nogu i drago mi je što je izrastao u ozbiljnog mladog čoveka koji je dosta toga radio, a koga lepe stvari u karijeri tek čekaju. Darovit je, brz, hrabar i lepo razmišlja. Želim mu svu sreću.

Predraže, da li vam imponuje to što danas sa 16 godina imate dosta projekata iza sebe?

Predrag: Ima još naših glumaca koji su počeli tako rano. Veliko mi je zadovoljstvo i čast što sam praktično od prvog razreda osnovne škole u Narodnom pozorištu.

Kako je izgledala saradnja sa Nenadom?

Predrag: Neša je car! Dosta mi je pomogao u svim predstavama, pa i u Našim sinovima. I Milutin Milošević i Marko Janketić su super.

Kako uspevate da uklopite obaveze u školi, predstave u pozorištu i kampanju povodom filma Montevideo, vidimo se?

Predrag: Umoran sam, ali sve postižem jer volim svoj posao. Sa ekipom Montevidea sam ovih dana obišao mnoge gradove. U Narodnom pozorištu igram u tri predstave (Naši sinovi, Figarova ženidba i razvod i Velika drama), što je sa onima od ranije - ukupno šest.

Peđa, koliko ste se tokom rada na predstavi Naši sinovi bolje upoznali sa kolegama?

Predrag: Šta da vam kažem kada smo postali toliko dobri da smo u slobodno vreme počeli da igramo fudbal u balonu.

  Izvor:

 Pročitajte na sledećoj strani još zanimljivosti o ovim glumcima...

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije