Talenat i umetnost transformacije kojima Nenad Knežević Knez (46) u imitacijama i predstavljanju poznatih ličnosti u emisiji Tvoje lice zvuči poznato iz subote u subotu oduševljava gledaoce televizije Prva ovaj pop pevač neguje od svojih tinejdžerskih dana. Članovi njegove porodice - ćerke Ksenija (18) i Andrea (15) i prijatelji to najbolje znaju jer im on, kako kaže, celog života imitira kako poznate pevače, glumce i sportiste, tako i ljude iz svog najbližeg okruženja. A onda je informacija o njegovom talentu stigla do organizatora popularne emisije u kojoj nam poslednjih meseci pokazuje svoju svestranost.

Šta posle uspešnih imitacija u emisiji kažu prijatelji koji su vas gledali „u četiri zida“?

- I oni su kao i gledaoci oduševljeni. Gde god da se pojavim, po reakcijama vidim da je emisija izuzetno gledana. Svi nas hvale, a meni je drago da je napravljen veoma dobar odabir izvođača za ovu sezonu.

Priređujete li šou svojim ćerkama u kući?

- Naravno, i to ne samo pevanje nego i priču i ponašanje javnih ličnosti i nekih naših prijatelja. Tu sposobnost imam još od klinačkih dana kada sam se kao član tadašnjeg pionirskog pozorišta u Titogradu bavio glumom. Učestvovao sam u mnogim dečjim predstavama i putovao širom tada velike zemlje Jugoslavije.

Šta ste kao dečak želeli da budete kad porastete?

- Svašta! Od glumca do pilota ili kapetana broda. U jednoj životnoj fazi sam slikao mnogim slikarskim tehnikama, a taj moj umetnički gen vidim da je „pokupila“ moja starija ćerka, i to ne samo za slikarstvo već i za muziku i vajarstvo. Ksenija je upisala srednju dizajnersku školu, odnosno školu primenjenog dizajna.

Da li biste rekli za sebe da ste strog otac?

- Nisam strog, ali sam vrlo, vrlo fleksibilan i pravičan. Sreća je moja da imam zaista divnu decu, što je najveća satisfakcija u životu jednog zadovoljnog roditelja. One su sad velike, mislim da sam ih izveo na pravi put.

Jeste li proslavili Ksenijin 18. rođendan?

- Ona u januaru postaje punoletna, a nedavno smo slavili mlađoj „Bubici“ i bilo je vrlo svečano i fino.

Kuvate li za svoje ćerke? Kakav ste kuvar?

- Kuvanje mi je veoma važan hobi u kojem uživam. Kulinarstvo odnosno gastronomija su možda i najveća kreacija na svetu i zato ljude koji se bave tim poslom doživljavam kao prave umetnike. Oni u moru začina i namirnica spajaju nespojivo, a sve na osnovu lične kreacije, mašte i umeća.

Na sledećoj strani čitajte o Knezovoj strasti prema motorima i tome na koji način se odmara nakon snimanja emisije "Tvoje lice zvuči poznato".

PageBreak

Na ovaj intervju ste došli motorom kojim „krstarite“ Beogradom, a i ljubav prema dvotočkašima je još jedan vaš hobi. Uz kulinarstvo, pevanje, imitacije i slikanje, možemo li da kažemo da ste veoma svestrana osoba?

- Ja sam čovek koji voli život, vrhunski sam hedonista koji uživa u druženju sa prijateljima, u čašici dobrog vina, ukusnoj hrani, dobroj muzici... Volim i adrenalinske sportove, što dokazuje moje učešće u rijalitiju Survivor pre dve godine. Trudim se da živim život „punim plućima“.

S jednog kraja grada na drugi stižete motorom. Kako je nastala vaša pasija prema tom prevoznom sredstvu?

- Bez obzira na dobru opremu, ovih dana su „poslednji izdisaji“ za vožnju (smeh). Zahladnelo je, tako da motor spremam za garažu. Vozim ih od svog punoletstva, zaštitno sam lice kompanije Pjađo (Piaggio) i čini mi se da sam od osamnaeste godine do danas sve vespe izmenjao - od prvih do najnovijih modela.

Kako se odmarate od nastupa, snimanja emisije i hobija? U kojim trenucima „podižete ručnu“?

- Obožavam more! Mnogi misle da sam poreklom iz Kotora, a ja sam u stvari iz Podgorice. U Beogradu živim 24 godine, ali obožavam da mesec i po ili dva tokom leta provedem na moru. Tada sa prijateljima pecam, a imamo i terene na kojima ronimo... U tim momentima maksimalno uživam.

Da li ste ponosni na to što neke vaše pesme iz devedesetih godina danas na žurkama slušaju mladi momci i devojke?

- Da! Fascinantno je to što oni znaju reči pesama koje su nastale u vreme kada se još nisu ni rodili.

Tekst: Nenad Blagojević

LepaiSrecna U emisiji Tvoje lice zvuči poznato pop pevač Nenad Knežević Knez otkrio je gledaocima svoj talenat za imitaciju, a u intervjuu za Lisu govori o svojim hobijima: motorima, slikanju, kulinarstvu i ronjenju, i priča zašto nije strog već pravičan otac.