Kejt Midlton je princeza od Velsa, ali se ne libi i da uđe u kuhinju i pripremi princu Vilijamu i deci poneko jelo u kojem svi uživaju.

Premda je uvek bila poklonik zdrave hrane, Kejt voli i začinjena jela, što je dokazala izjavom u jednom indijskom restoranu koji je posetila zajedno s mužem.

Kad su bili u poseti Birmingemu prošle godine, Kejt i Vilijam su izazvali veliku pažnju dolaskom u restoran u kojem radi isključivo ženski "tim". Tu su učestovali i u pripremi nekih jela, a onda pričali o svojim gastronomskim željama.

"Ja sam masala čovek", kazao je tada Vilijam, istakavši time kako voli ovu mešavinu začina, karakterističnu po korijanderu i kimu. Kari je, pak mešavina čili papričica, kardamoma, cimeta, lovorovog lista i bibera, takođe popularan začin u Indiji, Velikoj Britaniji i celom svetu.

Kari omiljeno jelo Kejt Midlton
Foto: Profimedia  

Kari je, takođe, i ime omiljenog jela, a Kejt kaže da ga vrlo često sprema i da ga i deca vole. U osnovi je sos od karija, a meso birate sami - "masala piletina" je najomiljenija u Velikoj Britaniji. Meso isečeno na kockice se marinira u grčkom jogurtu preko noći, uz mešavinu začina po ukusu, jednom kašikom ulja i kašikom limunovog soka.

Za sos, izdinstajte glavicu i po crnog luka na malo putera, dodajte zgnječeni čen belog luka i malo đumbira u prahu. Smanjite vatru i umešajte pola kilograma paradajz-pirea, nalijte toplom vodom i ostavite da krčka dok se sve ne zgusne.

Ispecite piletinu u rerni ili na tiganju, kad je skoro gotova, stavite je u sos i kuvajte još desetak minuta. Mnogima ovo jelo liči i na naš gulaš, samo se začini razlikuju - umesto karija, kod nas se stavlja više crvene paprike, a od mesa se radije koristi svinjetina a ne piletina. Pročitajte i kako Megan Markl tera negativnu energiju dok je trenutno na turneji.

BONUS VIDEO: 

Instagram/katemiddleton_turkey KEJT MIDLTON NA PARADI POVODOM KRALJEVOG ROĐENDANA