Kako je Leticija Ortiz Rokasolano uspela da zavede španskog prestolonaslednika Felipea, uda se za njega i postane kraljica, to je pitanje koje postavljaju mnogi povodom njihove proslave 20. godišnjice braka.

Lep jubilej je povod i za mnoge manje lepe priče, pa je takva i ona u knjizi novinara Hajmea Penjafijela koji ponovo napada kraljicu Leticiju.

Ovaj veteran novinarstva je bio otpušten posle 20 godina rada za španski "El Mundo" pošto je u prvoj knjizi izneo tvrdnje kako je Leticija varala kralja. Sada on ide i korak dalje i navodi kako je Felipe "bio svestan da ga supruga vara", jer su njeni telohranitelji morali da podnesu izveštaj o njenom kretanju.

Njen ljubavnik je, navodno, bio Hajme del Burgo, s kojim se zabavljala pre nego što je upoznala Felipea. Njih dvoje su, piše u knjizi, putovali 2011. godine u Njujork, a pratioci su bili uvek uz nju. Bila je to sedma godina njenog braka sa Felipeom. "Morali su da o tome podnesu izveštaj palati", tvrdi Panjafijel u knjizi.

kraljica leticija 0072446321-min.jpg
Profimedia 

"Ona je ledena, emocionalno nezrela žena, pasivno-agresivna", kritikuje novinar kraljicu. "Mrzi je cela Felipeova porodica, ona kažnjava sve oko sebe", uveren je on. Sve u njenom životu je razbijeno, ali ne i ona sama. Poznato je da Leticija ne ide nikuda bez svog osmeha. Mnogi kažu da je veoma proračunata i da je tako i osvojila kralja.

Leticija je fakultetski obrazovana novinarka, počela je karijeru kao spikerka, a zatim izveštavala o velikim istorijskim događajima kao što su 11. septembar i rat u Iraku. Imala je 26 godina kad se udala za pisca Alonsa Peresa, ali je brak potrajao samo godinu dana.

O njenom poznanstvu sa princem se pričaju razne priče. Jedni kažu kako su se upoznali na jednoj večeri, drugi da je Felipe došao da obiđe mesto ekološke nesreće u severnoj Španiji odakle je i Leticija izveštavala. Bilo kako bilo, varnice su sevnule. 

kraljica leticija kralj felipe -0020472136-min.jpg
Profimedia 

Međutim, u novoj knjizi o Leticiji, autor tvrdi kako je zgodna novinarka umela da "udari čežnju" budućem kralju jer je prvo "pobegla" u Santo Domingo, gde se održavao hispano-američki samit, a zatim i na Kosta Riku.

"Sve je to bila strategija", kaže Hajme, a njeno odsustvo je paralo dušu vatrenom princu. Kad se uverila u njegovu "totalnu ljubav", Leticija se vratila i "od onda je ona gazda". Čak je nagovorila svog ljubavnika Del Burga da se zbliži sa njenom sestrom Telmom i oženi je, a njemu je obećala da će ga večno voleti. Sve je to, navodno, Del Burgo ispričao piscu knjige. Tačno je da je stupio s Telmom u brak, ali je posle dve godine usledio razvod.

Leticija na sve priče uzvraća osmehom, a kraljevska palata je izdala saopštenje kojim pobija sve ove tvrdnje. U braku sa Felipeom je dobila dve ćerke, a starija Sofija će i naslediti oca na prestolu jednog dana. Pogledajte Leticijine fotografije u galeriji, smatraju je pravom kraljicom stila.

Profimedia Crveno je njena boja.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

BONUS VIDEO:

Spanska kraljica Leticija Instagram/europe.monarchies_

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.