Otkako je Milica Gutović, ćerka pokojnog Milana Laneta Gutovića, objavila kako su ona i njena sestra Nevena lišene nasledstva, mnogo je bilo nagađanja o tome šta se desilo pred smrt poštovanog glumca.

Sada je njegov kolega i prijatelj Predrag Pepi Smiljković, poznat publici kao "Tika Špic", otvorio dušu i ispričao sve što zna o tim poslednjim trenucima. Kako je rekao za Telegraf, odlučio je da kaže sve tek kad je za to dobio dozvolu Lanetovog sina Paje.

Sve se dešava u avgustu 2021. godine, kada je Gutović oboleo od korone i bio smešten na VMA u Beogradu. Prema rečima njegove ćerke, ona je 18. avgusta pokušavala da stupi u kontakt sa ocem, a kad se nije javljao na mobilni, zvala je kliniku. Rečeno joj je da je Lane u teškom stanju, a da posete nisu dozvoljene zbog kovida.

lane gutovic.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Kasnije tog dana, Gutović je pao u komu i prebačen je na respirator. U video snimku objavljenom na Fejsbuku, Milica kaže kako je saznala da je ta ista medicinska sestra s kojom je razgovarala preko telefona " vela dva čoveka koji nisu ni u kakvom krvnom srodstvu sa mojim ocem i koji su postali svedoci njegovog navodnog usmenog zaveštanja. Treći svedok tog usmenog zaveštanja upravo je medicinska sestra." Milica smatra da je prevarena budući da je "tim lažnim usmenim zaveštanjem moj otac navodno svoje dve ćerke Milicu i Nevenu i maloletnu unuku potpuno lišio nasleđa". "Svi koji su dobro poznavali mog oca znaju da je to nemoguće", napominje Lanetova ćerka.

O svemu tome, Lanetov prijatelj Pepi kaže sledeće:

"Juče sam se čuo sa Lanetovim sinom, Pajom, jer ja nisam hteo da pričam dok ne dobijem njegovu dozvolu, ali i dok nisam saznao sve okolnosti, ipak ja cenim te momke, znam ih od detinjstva, čestiti su, bio sam član te kuće, stalno sam bio gost kod njih. Paja me je zvao i rekao mi da nismo ta dvojica ja i taj dr Vidanović, on je bio načelnik urgentne medicine na VMA, pa me je on uveo, odnosno mi smo zajedno ušli tada i postoji ta sestra Mara koju sad optužuje Milica, a ta sestra je slučajno bila tu, uopšte nije na tom odeljenju", objašnjava glumac.

predrag pepi smiljkovic.jpg
ATA / Antonio Ahel 

"I u tom trenutku, pošto je Lanetu bilo loše, on pre svega nije hteo nikakvu posetu, a nije hteo nikoga da vidi, pa čak ni njih, tako sam ja razumeo. A ta sestra Mara je negovala patrijarha Pavla do smrti. To je jedna divna osoba i imam samo reči hvale za nju na VMA, a čujem da je sada nešto terete.

Ti što su bili (na koje je aludirala Milica Gutović, prim. aut.) su zapravo Miličin kum Zarić i pisac Puzić. Oni su došli u posetu da ga vide, Lane je bio svestan i rekao im je: "Nisam rešio imovinu, daj da to sada rešimo usmeno". Oni su istakli da su potrebna tri svedoka, a tu je bila ta sestra Mara koja je pristala da svedoči, tako sam ja razumeo Paju.

milan lane gutovic.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Oni su se dogovorili, on im je rekao da će da obezbedi decu, odnosno sinove, a ćerkama je ostavio 25% od autorskih prava. Oni su krenuli kod notara, jer je taj usmeni testament morao da prođe proceduru, međutim Lane je u međuvremenu pao u komu. Zato kažem da je osetljivo, njemu se stanje pogoršavalo iz sata u sat. Eto to je cela istina."

Glumac je otkrio da Lane nije video ćerke i ženu sa kojom je bio 20 godina.

"Ja kada sam došao, oni su me obukli u skafander, video sam ga preko prozora, ja nisam ni bio blizu njega. Ne želim više da se mešam u to, a i rekao sam ovo zbog sinova jer ja njima verujem. A verujem na osnovu onoga što je meni Lane rekao da ćerke i tu ženu sa kojom je bio nije video 20 godina. Ostavio im je stan u kojem je živeo sa njima i došao u svoju dedovinu u Kumodražu gde je sve ispočetka gradio, odnosno počeo od nule", završava Pepi Smiljković.

On je ranije rekao da ni on nije znao da je Gutović imao dve ćerke.

"Posle sam video da su mu došle njegove dve ćerke, sveštenik je na grobu rekao da su mu tu deca, ali ja sam znao Paju i Janka, međutim, njih dve nisam znao, znam da je jedna glumica, baš je lepa, drugu nisam ni znao, krio je od svih nas, da je imao još dece pored Paje i Janka", kazao je rekao je glumac. Pročitajte i gde je glumila Lanetova ćerka Milica. 

BONUS VIDEO:

OVO JE VELIKI GUBITAK ZA NAŠE GLUMIŠTE: Bule Goncić za Kurir o odlasku Laneta Gutovića: Teško je podneti Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna / J.G.