Hrvatska pevačica Severina Vučković danas je prisustvovala prvom ročištu na suđenju "zbog uhođenja Gordane Buljan Flander, bivše direktorke Poliklinike za zaštitu dece i mladih grada Zagreba i za slanje uvredljivih poruka Ljiljani Klinger", direktorki škole koju pohađa njen sin Aleksandar.

Kako piše 24sata.hr, Severina je, između ostalog, Klinger nazvala "krivonogom babom", a nakon ročišta je objasnila svoju stranu priče za pomenuti medij:

"Jednostavno su mi dirali u dete. Ne znam šta biste vi napravili da ste na mom mestu. Ovo je situacija gde umesto da vas država štiti, i da vam štiti dete, oni su protiv mene podigli optužnicu za delo nametljivog ponašanja. Jer sam dvema ženama uključenim u postupak poslala sms poruke, koje me pritom nisu ni blokirale. Dotične gospođe su pisale pomno glavnoj državnoj tužiteljki, lično i tražile da se pozabave sa mnom. I evo mene pred sudom umesto da su one predmet istrage jer su radile nedozvoljene radnje sa pozicija moći.

Naime, i one su bile upletene u to da mi se uzme dete na 20 meseci. Prijave moje i prijave drugih žena koje su zavile u crno stoje u fioci po bespućima državnog tužioca i to je problem ove države. Apsolutno se ne osećam krivom, i mislim da su nam mom mestu trebale biti te dve gospođe od kojih sam jednu nazvala krivonoga baba", istakla je pevačica.

Ona ne poriče da je direktorku Poliklinike za zaštitu dece i mladih nazvala "preblajhanom plavušom", i istakla kako taj izraz "spada u kolokvijalni govor".

"Suda se ne bojim, kao Rade Končar, pucajte u prsa", rekla je Severina.

Prema otpužnici, tužiilaštvo za Severinu traži uslovnu kaznu od 10 meseci s trogodišnjim rokom izvršenja.

Podsetimo, nedavno je Vrhovni sud odlučio da ukine presudu Županijskog suda u Splitu kojom je dete bilo pod zajedničkim starateljstvom pevačice i njenog bivšeg muža Milana Popovića. Sada je starateljstvo nad 12-godišnjim sinom Aleksandrom u rukama njegovog oca Milana, a pevačica ima pravo da ga viđa "utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend subotu i nedelju", kako je sama otkrila na Instagramu.

Pogledajte i zašto je HBO izbacio Miloša Bikovića iz hit serije.

BONUS VIDEO

Severina ispred hotela u Bečićima Kurir

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: 24sata.hr/Lepa&srećna/B.S.