"Nema osobe u našem pozorištu koja nije otpatila odlazak Nebojše Glogovca. Bio je ne samo glumac, već jedna energija, neverovatna, neuništiva energija kojom je plenio."

Ovim rečima Vojin Ćetković opisuje veliki gubitak s kojim se suočio kad je umro njegovo kolega, prijatelj i kum Nebojša Glogovac.

"Mislim da je ovo prvi put da pričam o njemu ovako dugo, obično sam davao neke kratke izjave. Još uvek mi je teško kada vidim našu zajedničku garderobu, kada uđem u pozorište... Moje pozorište je mnogo glumaca izgubilo u poslednje vreme", ispričao je Ćetković na TV Una.

nebojsa glogovac 001.jpg
ATA / Antonio Ahel 

"Tamo sam više od 30 godina, ali mislim da se nikada tolika praznina nije osetila kao odlaskom Nebojše. Mi smo porodica, a meni Glogovac nije bio samo partner, kolega, već i prijatelj i kum.

Prosto mislim da ne postoji segment mog života, a da on nije imao neke veze s tim. To je jedan veliki gubitak i morao sam da stanem kada se on razboleo i stao sam, dve godine nisam radio ništa novo. Nisam imao više referencu za svoj rad, morao sam da sagledam tu neku novu realnost sa njegovim odlaskom.

Vojin Ćetković o Nebojši Glogovcu
RTS printscreen 

Mi smo puno pričali, bili smo surovi jedan prema drugom, to je jedan od retkih ljudi pred kojim nisam imao nijednu tajnu. Mislim da nisam, da", dodaje Ćetković.

"Još uvek mi je tu negde blizu, ne mogu da se naviknem... Još uvek mi jako nedostaje. Prošlo je puno godina od njegovog odlaska, ali to je neuništiva energija", zaključuje glumac.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

BONUS VIDEO:

MIODRAG DRAGIČEVIĆ PRVI DOBITNIK NAGRADE NEBOJŠA GLOGOVAC Glumac odžao emotivan govor Kurir TV

Tekst: Lepa&Srećna / Una TV