Milja Vujanović  koja je važila za jednu od najlepših žena bivše Jugoslavije, da je živa danas bi proslavljala 78. rođendan. Tim povodom se oglasila njena ćerka Maša.

"Danas je najlepši dan, mojoj mami (bi bio) 78. rođendan
Zahvaljujući njoj sam se rodila, iako je bila jedina koja me je želela, a i odbila da me odstrani iz utrobe zarad svetske karijere nekakvog Plejboj modela ili slično

Samo to je dovoljno da joj Gospod podari večni život u Njagovom Carstvu, plus što je na zemlji platila sve dugove i hrišćanski se pripremila za prelazak u drugu dimenziju", napisala je Miljina ćerka koja je svojevremeno govorila i o tragediji koja je obeležila život njene majke. U nju je posle jedne svađe pucao emotivni partner Obrad Zejak nakon čega je ostala nepokretna.

"Rekao je: ‘Sad će Obrad da puca u Milju!’. Zamislite, pričate o sebi u trećem licu, znači niste vi svoji više, to nije normalno stanje. I onda je pucao u Milju i rekao mom bratu: ‘Ubio sam ti majku.’ Ugasio je cigaretu pokraj moje mame na podu i otišao da se prijavi u policiju. Ubrzo je stigla hitna pomoć, bez nosila. Ne shvatam kako su mogli da dođu bez nosila nekome ko je ranjen u kičmu. To je nedopustivo, niko za to nikada nije odgovarao“, rekla je Maša za "Gloriju" svojevremeno.

Ona je naglasila da je doktori nisu operisali jer su procenili da neće preživeti.

Susret u bolnici na Banjici s majkom koju guraju u krevetu na točkiće slika je koja se Maši neprestano vraća.

"Bila je sva natečena, žmurila je, nisam znala da li je svesna ili ne, samo sam vikala: 'Mama, tu sam, ništa ne brini'. Dala sam medicinskoj sestri ikonu Svete Petke da joj zalepi na krevet, da stalno bude uz nju. Ona ništa nije rekla, samo mi se nasmešila. Taj trenutak mi je ulio nadu, bez obzira na tragediju, ona je preživela. Pomislila sam kako smo se konačno povezale i otarasile tog čoveka", ponadala se Maša.

Ko je bila Milja Vujanović?

Bila je misica, potom glumica, novinarka, spisateljica, ali i astrološkinja, magistarka političkih nauka s dve diplome, majka dvoje dece – Maše i Leona. U svet poznatih ušla je kao Miss Srbije 1967. godine. Nakon glavne uloge u filmu "Rani radovi" Želimira Žilnika (1969.), koji je na prestižnom Berlinalu osvojio Zlatnog medveda, predviđali su joj sjajnu glumačku karijeru.

Ipak joj je u nekom trenutku dosadilo da igra uloge golišavih lepotica, pa se povukla i potpuno posvetila astrologiji. Milja se odrekla glumačke karijere, ali ne i javnog života, pa je tako pisala za medije, objavljivala knjige, pojavljivala se u emisijama, a tokom devedesetih je imala i svoju kontroverznu emisiju.

Nikome nije bilo jasno kako je dozvolila da njen partner Obrad Zijak toliko utiče na nju i njen život, s obzirom na njen karakter.

"On je nju odvojio od dece i na kraju ju je koštao života. To nekako nije ušlo uz nju jer Milja nije bila žena koja se fatalno vezivala za muškarce. Nisam mogla da verujem da jedna toliko jaka žena može da padne pod uticaj nekoga ko joj je uništio porodicu“, ispričala je Verica Rakočević koja je poznavala Milju.

Ni Maša od početka nije mogla da uspostavi dobar odnos s maminim partnerom. Potpisuje da je davala sve od sebe, ali to nije, čini se, bilo dovoljno. Zijak je imao drugačiji stav.

"Dve večeri pre te pucnjave, koja se dogodila 8. maja 2000. godine, otišla sam kod mame na Đurđevdan, na njenu devojačku slavu. Rekla mi je da će on sad stići i da se, ako mogu, sklonim negde. To me je strašno pogodilo, ali očigledno je on imao veliki negativan uticaj na nju. Ni danas ne razumem njegovu mržnju prema meni. On mi je čak dao otkaz u firmi moje mame, došao je da uzme telefon i ključeve od astro centra“, prisetila se Maša i nastavila:

"Noć pre nemilog događaja ona ga je poslala da s mojim bratom Leonom donese nešto sa sela. On je brata ostavio negde usput i Leon me je pozvao od nekog prijatelja. Zvala sam mamu da joj to kažem. Tad se veoma naljutila i njih dvoje su se posvađali. Sutradan ujutro on ju je upucao u njenom stanu. Nisam bila prisutna, ne znam šta se tačno dogodilo.“

Miljina ćerka naglašava da je znala da je njena majka želela da okonča tu vezu koja je trajala desetak godina.

"Tražila je od njega da pokupi svoje stvari, što on nije nameravao da uradi. Tada je uzeo pištolj i upucao je s leđa. Hitac joj je prošao kroz vrat, bila joj je oštećena kičmena moždina. Pet narednih godina bila je potpuno nepokretna. Dijagnoza: kvadriplegija. Mogla je samo da pomera glavu“, ispričala je Maša svojevremeno.

Iako je pucao u nju, Milja je tražila da Obrad bude oslobođen.

"On je bio taj koji je između nas stao i napravio totalni haos. Međutim, kada sam saznala da je on pušten posle mesec dana iz pritvora, to je bio još veći udarac. On se vratio da živi kod nje, i to zato što je ona rekla sudiji, zamolila ih da ga oslobode zatvora, da njemu služenje kazne bude to što će on brinuti o njoj nepokretnoj. Ja razumem nju, ali ne razumem njih koji nisu postupili po službenoj dužnosti. On je i državi skrivio“, čudila se Maša.

Milja Vujanović umrla je 4. juna 2005. u Beogradu. Nekoliko godina nakon nje, umro je i Obrad Zejak.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

SUDBINA NAS JE SPOJILA, SVE OSTALO JE LJUBAV! Milena Ivanović progovorila o detaljima veze sa Igorom Jurićem Kurir televizija