Leto je u punom jeku, a Instagram je preplavljen fotografijama sa luksuznih destinacija. Brojne poznate ličnosti vreli asfalt zamenile su morskim ambijentom, a o provodu nas redovno obaveštavaju na društvenim mrežama. 

I glumica Marija Karanotputovala je u Crnu Goru, a njeno odredište je ostrvo Mamula. Ona je tamo u društvu četiri drugarice, a objavila je i zanimljivu fotografiju sa bazena.

"Sirene u punom sjaju“, napisala je Marija uz fotografiju na kojoj pozira sa prijateljicama pokraj bazena. Iako su devojke izgledala besprekorno u ovim morskim izdanjima, objava je najviše pažnje privukla zbog mesta na kom su stacionirane.

Naime, ostrvo Mamula, odnosno Lastavica nalazi se na ulazu u Bokokotorski zaliv, a oko 80% površine ostrva zauzima tvrđava, koju je sredinom 19. veka izgradio austrougarski general Lazar Mamula.

Tokom oba svetska rata tvrđava je služila kao zatvor, a u Drugom svetskom ratu, kad ga je preuzela fašistička Italija, posebno je bio poznat po okrutnosti. Bio je to logor u kojem su ljudi mučeni i izgladnjivani do smrti,

Nekadašnje logorske ćelije sada su luksuzne hotelske sobe, a logorski prostor adaptiran je u spa sadržaje, restorane i barove.

"Tamo su se dogodila ozbiljna mučenja, a prvi logoraši u Mamuli su bili deca i žene, njih 110. Dovedena iz Pobora kod Budve, da bi nakon njih stigla deca i žene iz Morinja, u Boki”, rekao je Aleksandar Reljić, novinar i autor dokumentarnog filma "Mamula all inclusive“ za Radio Slobodna Evropa u junu 2022. godine.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

MARIJA KARAN MIŠIĆAVA I ZNOJAVA: Glumica pokazala kako trenira, pratioci ODUŠEVLJENI njenim izgledom! #instagram/marakaran