Amel Ćeman Ćemo izgradio je uspešnu muzičku karijeru, a krenuo je od nule. Njegovo detinjstvo u Beranama u Crnoj Gori bilo je idilično sve do jednog trenutka, kada se sve preokrenulo.

"U Beranama je bilo vrlo lepo do nekog perioda, do 1989. godine. Ja pamtim mnogo, imao sam četiri godine kada su bile zimske Olimpijske igre u Sarajevu, sećam se tog prenosa iako sam imao samo četiri godine. Jedini period mog života koji pamtim kao lep, od buđenja, odlaska u školu, upoznavanja učitelja, portira, to je sve bio taj period osamdesetih, a sve posle toga je bilo katastrofalno. Počela je da nam se raspada zemlja i do dana današnjeg nam se ništa lepo nije dešavalo. U Beranama je bilo lepo odrastati, volim Berane, Beograd i Solun, tu najviše boravim. Od 1989. kreću burne stvari, pa devedesete, pa inflacija, taj bezvredni dinar koji smo imali u našoj zemlji", ispričao je pevač jednom prilikom za "Kurir", pa otkrio kako je izgledao njegov život u nemaštini.

cemo
Youtube / TV Pink 

"Roditelji su ostali bez posla tada, bilo je pitanje kako preživeti, i ja bukvalno nisam nosio obuću koja mi se sviđala, nego ono što mi roditelji kupe. Oduševljavao sam se iako mi se nije sviđala, iako sam se stideo da to nosim. Znao sam da moji roditelji to nemaju, pružili su mi maksimum i ja sam se pravio da je to nešto najlepše što sam dobio. Počeo sam sam da zarađujem, rano sam ušao u kafanu", rekao je Ćemo.

Budući da su izgubili posao, njegovi roditelji odlučili su da kupe krave, a potom su svi porodično raznosili mleko i tako preživljavali.

"Mi smo se preselili na periferiju grada, tata je kupio krave. Nije imao gde da se zaposli, ni on ni majka. Oni su držali krave, a brat i ja smo raznosili domaće mleko i živeli smo od toga. Prodavali smo mleko i tako smo zarađivali za život za celu porodicu. Tada me je bilo sramota, kao da kradem nešto. Moji drugari su uživali, imali su više love. Sad kada odem u Ameriku i donesem 30 pari obuće i pitaju me zašto, ja kažem: 'Neka, neka imam'. O ovakvim stvarima niko ne bi pričao, ali ja nemam šta da krijem, izrastao sam u poštenog čoveka i hvala mojim roditeljima na tome", zaključio je tom prilikom Ćemo.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

KAKVA GREŠKA! ĆEMO OTKRIO KOJI VELIKI HIT MU JE PONUĐEN, ALI NIJE HTEO DA GA SNIMI Kurir televizija