Voditeljka Slađana Slavković u decembru 2021. godine rodila je sina Vuka, dve nedelje nakon što je proslavila 47. rođendan. Zbog trudnoće u petoj deceniji nije dobijala negativne komentare, ali i da jeste, na njih se, kako kaže, ne bi obazirala. Danas uživa u svakom trenutku koji provodi sa naslednikom, iako priznaje da joj se određene misli, kao i svakoj mami, povremeno provuku kroz glavu.

"Dešava se situacija, donese ti kuma neko lepo piće i kaže 'ovo da otvorimo za Vukov 18. rođendan', a tebi naravno prođe malo kroz glavu 'čekaj, čekaj, gde ću ja biti za njegov 18. rođendan, hoću li biti tu, koliko ću imati godina, hoću li biti tu da ga ispratim na fakultet'. To je neminovnost, ali nekako mi se čini da su to misli bilo koje majke, da žena od 20 i nešto godina ima zebnju da li će ispratiti veće parče životnog toka svog deteta. Ja sam naravno svesna da nije potpuno svejedno kada rodiš u ovim godinama i u nekim, da kažem, godinama koje su predviđene za rađanje i da je njihov put sa detetom duži. Ali dok onaj odozgo ne odsvira kraj niko ne zna koliko će zapravo biti ovde", iskrena je bila voditeljka gostujući u jutarnjem programu na "Novoj S" i dodala:

"Ja nisam ovde da propagiram rađanje u poznim godinama, neću ja sad nekoga da bodrim da čeka, to je individualna odluka, ja samo hoću da kažem majkama koje se odluče na to - to je vaša odluka i ne treba da vas zanima šta će sad neko tamo da priča."

Slađana Slavković
Instagram/sla_sla 

Slađana je dugi niz godina prisutna u medijskom svetu i ostvarila je zavidnu karijeru kao voditelj, urednik i novinar, a među kolegama je, kako i sama priznaje, bila poznata kao neko ko nije pokazivao majčinski instinkt. Smatra da u svojim dvadesetim i tridesetim godinama nije bila spremna da se ostvari kao majka i da joj se trudnoća desila u pravo vreme.

"Da sam mogla da biram možda to ne bi bila 46, 47. godina, možda bi bio početak četrdesetih recimo, ali nikada ne bih početkom 20-ih, pa čak ni početak 30-ih, hajde da kažemo neke pozne tridesete još i bože pomozi. Ne mislim da sam bila spremna tada. Mislim da sam sada mnogo spremnija da budem majka, nego što sam bila tada. Ne mnogo, tada nisam ni bila spremna, zaista", rekla je voditeljka i dodala:

"Sada kada imam dete, ja moram da priznam da prepoznajem da kad se neko ne ostvari do određenih godina kao majka, da ima jedan određen otpor prema tome, da to kad izbegavaš da maziš decu, kad bežiš od njih, je negde i posledica toga što ti nemaš svoje dete. Sigurna sam da me sad gleda i neko ko nije majka i ne želi decu i kaže 'ja apsolutno nemam taj poriv', i ja to apsolutno poštujem. Ne mora svako da bude majka i ne treba svako da bude majka. Ne želim da sad neko pomisli 'sve žene pate da budu majke'. Ne, ja ne mislim da bih bila nesrećna žena da se nisam ostvarila kao majka."

Slađana Slavković
Youtube / Printscreen / NOVA S 

O trudnoći je do samog kraja izbegavala da priča javno.

"Ja iz sujeverja nisam želela nikome da kažem da sam u drugom stanju dok se ne porodim, inače smatram da je to jedan intiman, lični čin, između dvoje ljudi i njihovih najbližih. Nosila sam sve široko, da se ne vidi da sam trudna, i pošto me dugo nije bilo na ekranu pozvali su me na razgovor za posao, a ja osmi mesec, ali mislim kao zna se to već u tim poslovnim krugovima. Ja sam bila vitalna sve vreme, radila vežbe do poslednjeg trenutka, toliko o trudnoći u poznim godinama i koliko to teško pada, opet kažem, možda je to individualno. I ja sam otišla na taj razgovor za posao sa stomakom do zuba i shvatam da oni nemaju pojma da sam ja trudna, to je bio prelomni momenat kad sam shvatila da je glupo više da krijem, da dovodim i druge ljude u neprijatnu situaciju", ispričala je ona u pomenutoj emisiji.

Slađana Slavković
Instagram/sla_sla 

Iako je čitavog života bila veoma posvećena karijeri i i dalje obožava svoj posao, Slađana je nakon porođaja shvatila da sa povratkom na male ekrane neće žuriti.

"Na tom razgovoru su me pitali šta mislim, kada bih se vratila na posao, a ja samouvereno kažem 'ja planiram da se vratim kad dete bude imalo tri meseca'. A zapravo to nije tako, u tom momentu ti si neko ko nije još uvek podešen na majčinstvo. Sada sam već u fazi da molim Boga i komisiju da mi produži još neki mesec, ne bih li što više vremena provela sa detetom. Ali ja volim ovaj posao i mislim da ga dobro radim, i želim da moje dete vidi svoju mamu kao uspešnu ženu koja nije samo mama Vuka, koja se ne pojavljuje na ekranu samo zato što je rodila dete u ovim godinama, već mislim da treba da nastavim svoj posao i ne mogu da kažem da mi ni taj deo moje ličnosti ne fali", otkrila je voditeljka, koja na društvenim mrežama često dobija pitanja o trudnoći u poznijim godinama.

"Uglavnom sam na društvenim mrežama dobijala pitanja da im dam savet kako doći do potomstva u nekim određenim godinama koje više nisu pik reproduktivnog zdravlja. Moj savet je da savet potražite od ginekologa. Nemojte molim vas savet tražiti od majki, svaka priča je toliko individualna da je to vrlo neozbiljno da bilo ko deli savete, ja to izričito izbegavam. Ako u nekim godinama, kao ja, niste svesni da će vas sustići materinski instinkt "pod stare dane", da ćete poželeti da imate dete, zamrzavajte jajne ćelije, ili još bolje embrione, ali to će vam ginekolog najbolje reći", objasnila je ona.

Iako joj brak nikada nije bio prioritet, Slađana priznaje da je istog trenutka kada je saznala da će postati majka odlučila da se uda za svog partnera, jednog beogradskog lekara. Danas sa njim uživa u srećnom braku, a svom prezimenu dodala je i suprugovo prezime Jovanović.

"Ja sam govorila 'papir? to je samo papir', onog momenta kad sam ostala u drugom stanju ja sam trčala, mora dete da se rodi u braku, kako drugačije da se rodi", kroz smeh je zaključila.

Još fotografija Slađane Slavković pogledajte u galeriji ispod.

Instagram/sla_sla Voditeljka Slađana Slavković

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna