Nema osobe u Srbiji, pa i u regionu koja ne pamti bar neku ulogu Radmile Savićević. Čuvena Riska iz TV serije"Srećni ljudi" nastavila je da oduševljava publiku i dan-danas, što u reprizama, što u isečcima na Jutjubu.

Međutim, mnogo manje se zna o njenom ljubavnom životu. Ona je srce poklonila jednom kolegi s kojim je često delila i pozorišnu scenu.

Reč je o Božidaru Savićeviću za kojeg se udala 1950. godine i s kojim je uživala u skladnom i harmoničnom životu. Mnogo su se voleli i dočekali da proslave pedeset godina braka.

To ne znači da u njihovom odnosu nije bilo trzavica pa i ljubomore. Kažu da je Rada bila ljubomornija, pa se prepričavaju dogodovštine iz pozorišta u Nišu gde su oboje nastupali.

"Boža je pričao kako je Rada sekla kulise u Niškom pozorištu, jer je u to vreme bila veoma ljubomorna. On je bio popularan i lep glumac, igrali su zajedno u mnogim predstavama", piše Nataša Mijušković u knjizi "Prva i poslednja".

"Kad bi Boža imao scenu s nekom mladom i lepom koleginicom, ujna bi probušila kulise i gledala šta radi na sceni, pa bi mu posle predstave prebacivala kako je mogao malo manje da steže u zagrljaj tu partnerku."

radmila savicevic-min.jpg
Youtube / RTS Prikazuje 

U ovoj biografiji svoje poznate ujne, Nataša navodi kako je Rada malo drugačije opisivala ove događaje. Po njenoj verziji, samo je razmicala kulise, ali nema sumnje da je povod bio "ljubavna špijunaža".

Rada i Boža su uspeli da očuvaju ljubav pola veka. Jedna od "tajni" je i u poštovanju s kojim se odnosila prema njegovim roditeljima.

"Muž je svetinja i mora da se poštuje. Lako je razvesti se, ali je velika stvar sačuvati brak. Teča je bio iz patrijarhalne crnogorske porodice, a tetka Rada je jako cenila svekra i svekrvu, jer je tako vaspitana. Boža je bio mnogo vezan za nju, uzvraćao joj je pažnju i ljubav", navodi se u navedenoj knjizi.

radmila savicevic 3-min.jpg
Youtube / RTS Prikazuje 

Suprug Radmile Savićević bio je slabog zdravlja, zbog čega se rano penzionisao, a ona je bdila nad njim i pomogla mu da dočeka starost. Kada je preminula 2001. godine, neutešni Božidar ponavljao je samo jedno: "Kako ću ja bez moje Rade?”

Nadživeo ju je tek godinu dana. Danas zajedno počivaju u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Tekst: Lepa&Srećna