Da ne kaže žene jednostavno ne umeju da ostare dokazuje i nekadašnja teniserka Gabrijela Sabatini. Ova Argentinka koja je nekada plenila ne samo vrhunskim tenisom, nego i lepotom, danas ima 52 godine i izgleda besprekorno. Iako nikada nije bila prva teniserka sveta, bila je najlepša, a ljudi su na njene mečevi dolazili samo zbog njenog izleda. Prema njenom liku izrađena je lutka, a jedina je teniserka po kojoj je cvet dobio ime. Profesionalnu karijeru je okončala kada je imala tek 26 godina.

"Htela sam da iskusim život izvan tenisa. Probudila bih se, doručkovala, vežbala dva sata, ručala, malo se odmorila, vežbala dva sata i zatim trenirala sat vremena. U početku je bilo jako zabavno, ali nakon nekoliko godina to je postalo kao posao - kao u odlazak u kancelariju", izjavila je svojevremeno Gabrijela koja je tenisku karijeru okončala jer se osećala usamljeno.

"Promenila sam trenere tri puta. Nisam bila zadovoljna, nisam mogla da pronađem pravu osobu. Sledeće godine stanje je počelo da se pogorša. Probudila bih se ujutro i pomislila: 'Bože, moram da idem na trening, a ne želim. Želela sam normalan život", ispričala je svojevremeno Gabrijela koja je imala veliki strah od javnih nastupa.

"Kada sam bila mlađa, mislila sam da moram  da razgovaram s novinarima nakon osvajanja turnira. Zato sam često namerno gubila kako bih ti izbegla. Toliko sam bila očajna. Bila sam izrazito introvertna. I u školi sam imala probleme jer sam bila vrlo povučena. U jednom trenutku bila sam nervozna od pomisli da ću morati da dajem izjave, a porazi su me frustrirali. Kad sam kao mala izgubila prvi set, odustala bih dalje od borbe zato što sam bila jako ljuta na sebe', ispričala je ranije Gabrijela koja danas živi povučeno u Buenos Ajresu.

Kako Gabrijela Sabatini izgleda danas
Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna