Pevač grupe Legende, Ivan Milinković, posle dugogodišnje saradnje sa pomenutom grupom otpočinje samostalnu karijeru i napušta bend.

"Tačno je, vreme je da se pokažem kao solista, da raskoš muzičkih potencijala darujem ljubiteljima muzike i onima koji vole moj način interpretacije. Solo karijeru dugujem publici, najbližima i sebi. Sve ono što nisam mogao kao član grupe, želim u novom ruhu, da 'uselim' u srca publike", istakao je Ivan u zvaničnom saopštenju.

On je već objavio dve nove numere kao solo izvođač - "Ibar ust’o protiv brega", koju je uradio u saradnji sa Dejanom Petrovićem i Big Bendom, i "Svenuće dunje", modernu verziju sevdaha.

"Dosadašnjim radom navikao sam publiku na kvalitet, time sam se vodio i pri odabiru pesama, koje ću u narednom periodu predstaviti publici. Biće to nešto neočekivano, žanrovski raznoliko uz vrhunsku produkciju. Svaka nota biće protkana emocijom koju ću, nadam se, uspešno preneti publici", zaključio je pevač.

Grupa Legende osnovana je 1988. godine u Beogradu, kada su objavili i prvi album. Milinković je došao u bend već 1989. godine, a pre toga je bio devet godina u Beogradskoj operi.

Izvor: Mondo