Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVO JE PRIRODNI RECEPT ZA MLADOLIKOST VERICE RAKOČEVIĆ (71): 5 razloga poznate kreatorke za život na selu (INTERVJU)

Verica Rakočević otkriva kako ju je Veljko osvojio i koja je tajna njenog dobrog izgleda u osmoj deceniji...

  Izvor: Foto: Ana Paunković / Dragana Udovičić / Damir Dervišagić

Umetnički izraz Verice Rakočević (71) koja na modnoj sceni traje 36 godina oduvek je bio pokazatelj hrabrosti i dokaz da jedinstvenost i kvalitet opstaju, uprkos naletu novih trendova.

Kreirala je za poznate svetske modne kuće i imala brojne revije u Milanu, Los Anđelesu, Moskvi, Atini, Solunu, kao i na "Nedelji visoke mode" u Rimu.

Kroz svoje kolekcije protkala je stil samosvesnih, jakih i harizmatičnih žena, kakva je bila i Čučuk Stana, njena nepresušna inspiracija.

Svoj životni mozaik sklopila je kraj 35 godina mlađeg supruga Veljka Kuzmančevića, sa kojim deli sreću i mir u domu na Avali.

Verica za Stil otkriva tajnu dugotrajne karijere, dobrog izgleda u osmoj deceniji i govori gde vidi okosnicu modnog ukusa kod žene.

Povezane vesti

Koja je tajna Vašeg uspeha, šta je to što Vas je održalo da istrajete uprkos padovima?

"Ljubav prema profesiji, najveća sreća je kada možete da živite od posla koji obožavate. Život je i uspon i pad i u tome je i čudesna lepota ove stvarnosti u kojoj smo trenutno. Moj uspeh se temelji na principijelnosti, nepovlađivanju trendovima i lošem ukusu, ma koliko bi to moglo da bude materijalno isplativo."

Koji trenutak u karijeri Vam je bio prelomni, kada ste na sebe bili najponosniji?

"1999. godina, kada sam samo mesec dana posle bombardovanja predstavila svoju kolekciju inspirisanu starom srpskom gradskom nošnjom na Nedelji visoke mode u Rimu. Zaključak kritike u prestižnom "Milano financa" od koje drhte svi dizajneri, a koji je bio "Posle kilometara pređenih materijala na rimskim kermesima, konačno smo videli nešto novo, nešto kao bajka" značilo je da sam se popela tamo gde sam želela."

Šta ste naučili iz teških trenutaka u životu, koliko su vas ojačali?

"Ovan sam u horoskopu i što su problem i prepreka veći, meni je to jači stimulans. Kosovski gen je tu učinio da svaku prepreku shvatim kao izazov, a poraz kao energetsko punjenje, da jurim u pobedu."

Učite li iz svojih grešaka?

"Na žalost, to sam naučila tek u ovim zrelim godinama. Priznajem da i dalje gajim dete u sebi da bih mogla da shvatim život kao igru."

Gde je okosnica dobrog stila, smatrate li da se žena sa osećajem za stil rađa ili ga stiče s godinama?

"Mislim da se rađamo sa urođenim osećajem za stil, a da kasnije to dobija onaj kvalitet koji ličnim pečatom definišemo."

Okosnica dobrog stila je čuvena izreka Koko Šanel "Nikada haljina ne sme da korača ispred vas", koju sam ja izgovarala pre nego što sam pročitala da je njena."

Koji odevni komadi jačaju samopouzdanje žene?

"Pametnoj ženi ne može nikada komad garderobe da jača samopouzdanje."

Kako biste ocenili modni stil Srpkinja, zamerate li im nešto?

"Naučila sam konačno da u ovoj zemlji i najdobronamernija kritika može da ima lošu konotaciju, tako da više ništa ne komentarišem. Svako ima pravo da o sebi nekritički misli najlepše i ne bih se ja tu mešala."

  Izvor:

Povezane vesti

Ko je po Vašem mišljenju ikona stila?

"Ona žena koja u trenutku kada se pojavi, vazduh zatreperi, a na sebi ima možda samo džins i belu košulju. Ketrin Hepbern, na primer."

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije