Za članove britanske kraljevske porodice maj je tradicionalno rezervisan i za posetu velikoj izložbi cveća koju u četvrti Čelzi organizuje Kraljevsko hortikulturno društvo.

Redovno je posećuje i vojvotkinja od Kembridža, koja je 2019. godine imala poseban zadatak. Dizajnirala je vrt u sklopu izložbe, a nada se da će njime inspirisati ljude na povratak prirodi i naglasiti dobrobiti prirodnog života za naše mentalno i fizičko zdravlje.

"Verujem da za decu provođenje vremena na otvorenom u ranim razvojnim fazama igra ulogu u postavljanju temelja za srećan i zdrav život u odrasloj dobi", rekla je Katarina.

U vrtu je pronašla mesto i za beli nezaboravak, cvet koji za njenu porodicu ima posebno značenje. Naime, upravo je on bio omiljen cvet princeze Dajane. Katarina je na ovaj način odala počast pokojnoj princezi baš kao što je to na svom venčanju učiila Megan Markl, uvrstivši beli nezaboravak u svoj bidermajer. Uoči 20. godišnjice Dajanine smrti, 2017. godine u vrtovima Kensingtonske palate posađeno je hiljade belih nezaboravaka u znak sećanja na neprežaljenu princezu.

Uoči otvaranja izložbe vojvotkinja i vojvoda od Saseksa u vrt su doveli i svoju decu, princa Džordža, Šarlotu i Luisa, koji su s oduševljenjem istraživali sve skrivene kutke ove male zelene oaze s posebnom posvetom njihovoj baki.

Ipak, najveća zvezda je princ Luis, najmlađe dete Kejt i princa Vilijama, koji je prohodao i prvi put se predstavio javnosti u nekoj porodičnoj poseti!

Izvor: Zadovoljna