Megan Markl je želela da se porodi kod kuće, ali je otkriveno da se ipak porodila u bolnici u Londonu, piše Lepa & Srećna. Ona je u nedelju 5. maja 2019. godine u pratnji princa Harija i obezbeđenja dovezena u bolnicu gde je porođaj počeo. Ona se porodila u bolnici Portland gde porođaj košta 17 000 evra. Princeze Beatris i Judženi su se rodile u ovoj bolnici.

Megan je rodila bebu u 5 i 26 ujutru, u ponedeljak 6. maja 2019. godine, dok je princ Hari sve vreme prisustvovao porođaju.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa su odlučili da prekrše tradiciju i da detalje oko bebe i rođenja sakriju od javnosti. Megan je odbila da se pojavi sa bebom ispred bolnice odmah po rođenju, poput Kejt Midlton. Ona smatra da je poziranje i slikanje odmah nakon rođenja suviše zastarelo.

Mnogi su razočarani zbog ove odluke, jer su se nadali da će Megan da izađe iz porodilišta sa bebom u naručju kao što je i Kejt uradila. 

Iz Bakingemske palate je stiglo obaveštenje da će novopečeni roditelji predstaviti bebu javnosti kad budu za to spremni.

Ime bebe još nije otkriveno ali predviđanja su da će se najverovatnije zvati Aleksandar, Artur, Albert ili Džejms. Međutim postoji mogućnost da će Hari i Megan da odaberu modernije ime za bebu, a vojvotkinja je jednom prilikom otkrila da joj je omiljeno ime Grej.

Izvor: Lepa & Srećna