Dok iščekuje rođenje prvog deteta princa Harija i Megan Markl, britanska javnost nastoji da odgonetne njegov pol i ime. Ako je verovati kladionicama, nova kraljevska beba biće devojčica i zvaće se Dajana, pošto se to ime najčešće pominje.

Agencija Vilijem Hil saopštila je da ne prima više opklade za pol deteta nakon što se ispostavilo da su ljudi masovno ubeđeni da će prinčevski par dobiti devojičicu.

- Što se nas tiče, tajna je odata. Možda je neko negde video snimak ultrazvuka ili je neko čuo nešto - kaže portparol firme Rupert Adams.

Kada je reč o imenu deteta, lista je dugačka. Na prvom mestu nalazi se Dajana za šta je u ovoj kladionici kvota četiri prema jedan.

Slede Viktorija, Elis, Grejs i Elizabet, dok su Albert, Artur i Džejms popularni predlozi za dečaka.

Čak 80 odsto predloga odnosi se na ime Dajana - kaže Adams ali dodaje da lično sumnja da bi princ Hari izabrao ime koje ga neposredno podseća na tragično nastradalu majku, piše AP.

- Ipak, velika je šansa da će Dajana biti srednje ime - rekao je on.

I Karolin Heris, istoričarka kraljevske porodice, slaže se da bi Dajana moglo da bude srednje ime. To su uradili princ Vilijem i njegova supruga Kejt za ćerku čije je puno ime Šarlota Elizabeta Dajana.

- Izbor Dajane za prvo ime značio bi veliki pritisak za kraljevsku bebu jer bi je mediji stalno poredili sa slavnom bakom - rekla je ona.

Dodaje i da bi moguće srednje ime bebe moglo da bude Rut, po jednoj prabaki Megan Markl, kao i po baki Dajane po majci lejdi Rut Fermoj.

Hari i Megan nisu otkrili pol deteta, ni datum porođaja za koji se pretpostavlja da bi trebalo da se dogodi krajem aprila.

Bez obzira na ime, prinova u kraljevskoj porodici neće automatski dobiti zvaničnu titulu princa ili princeze koju su poneli svo troje dece princa Vilijema, najstarijeg sina princa Čarlsa, naslednika britanskog trona, osim ako to kraljica Elizabeta ne odluči.

Harijevo prvo dete biće sedmo u redu za presto.

Izvor: Cosmopolitan