Megan Markl očekuje prvo dete tokom proleća 2019. godine pa je prilagodila svoju ishranu drugom stanju, piše Lepa & Srećna.

Ipak, mnogi se čude zamenama za namirnice koje je Megan uvela u svoj jelovnik, dok drugi tvrde da će joj baš to osigurati rođenje zdravog deteta.

Naravno, važno je da ishranom obezbedi dovoljno vitamina i minerala, a kad je reč o mastima, britanski nutricionisti ističu da trudna Megan treba da jede avokado, losos, maslinovo i kokosovo ulje!

Uz to, od masnoća joj preporučuju još samo semenke, koje su - kako navode - pogodne da ih uvek ima uz sebe - može da nosi po kesicu u tašni i pojede ih kad oseti da joj pada energija.

Radi unošenja proteina, Megan treba da jede i sardine i skuše, ali nipošto češće od dvaput nedeljno. Kalcijum treba da se osigura kroz mlečne proizvode, soju i tofu, a vitamin D treba da unosi u kapima ili tabletama.

Mnogi komentarišu da je ovo prilično strog jelovnik i da bi trudnici trebalo dati više slobode u izboru namirnica. Drugi međutim tvrde da je bolje ograničiti apetit na one namirnice koje će zaista biti od ključne važnosti za bebu i majku!

Izvor: Lepa & Srećna