Gordana Goca Stojićević za protekle četiri i po decenije snimila je na stotine numera narodne muzike, od kojih se mnoge slušaju i danas.

Njene pesme "Zagrli me ti", "Pusti me da nađem srcu lek", "Pala ćuprija", "Dobro jutro, Šumadijo", „Ja ne mogu, mila majko, bez njega" danas važe za evergrin ali, prema njenim rečima, nije bilo tako u vreme kada ih je snimala.

PROČITAJTE JOŠ: ISKRENA ISPOVEST ALEKSANDRE PRIJOVIĆ: evo zašto je pevačica trpela grozne uvrede i poniženja (INTERVJU)

- Snimala sam pesme koje imaju smisla, sadržinu i težinu. Samo mi je to bilo važno. Moje kolege su i tada razmišljale kako će narod prihvatiti pesme, pa su gađali isključivo hitove. Ja nisam. Prioritet mi je bilo obrazovanje, studirala sam veterinu do 1982. i pevanje mi je do tada bilo samo deo života, nisam to shvatila kao profesiju od koje zarađujem novac - kaže Goca i dodaje da zbog mnogih stvari nije postala zvezda, ali i da je taj status nije zanimao.

- Nikada nisam došla na red da budem tiražna. Nisam imala nikoga ko je stajao iza mene, a to je bilo neophodno čak i u to vreme. Menadžeri, tim ljudi, eventualno neko ko će da zagrize za tebe, a da se zauzvrat ti intimiziraš s njim. Nisam mogla da budem intimna sa nekim ko mi se ne sviđa. Moja ploča „Zagrli me ti“ uopšte nije bila zapažena, nije imala veliki tiraž - nastavlja pevačica i seća se velikih koncerata s kolegama:

- Na primer, pevam sa još dosta pevača u nekoj hali, izađem na binu i ljudi me znaju, ali nisam popularna i nemam hit. Dok Zorica Brunclik, SnežanaĐurišić, Nada Topčagić i ostale dobiju skandiranje, ovacije publike, ja dobijem običan aplauz. Nije mi zanimalo koja ću po redu nastupiti, a one su se otimale da li će biti prve, u sredini ili poslednje kao najveće zvezde. Dok se one svađaju, ja sedim, čitam, dosađujem se.

Kliknite OVDE za nastavak teksta!