Božićni praznici posebno su svečani na dvorovima, koji su tom prilikom ukrašeni veličanstvenim jelkama i ukrasima, a cela dvorska svita se pobrine da sve blista i sjaji.

Kraljevi i kraljice obično se obrate javnosti sa prigodnim govorima i željama za Božić i još bolju i prosperitetniju Novu godinu, što je, kao i uvek do sada, učinila i britanska kraljica Elizabeta II.

View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on

Ipak, Božić se posebno radosno dočekuje na dvorovima sa malim prinčevima, koji se, kao i sva deca, najviše obraduju poklonima od Božić bate i kićenju jelke sa roditeljima.

Švedski princ Karl Filip objavio je na svom Instagram nalogu preslatku sliku svog sina Aleksandra u novogodišnjem džemperiću i kapici Deda Mraza dok biraju jelku za svoj dvor.

Njegova sestričina, ćerka prestolonaslednice Viktorije, Estela, pozirala je obučena u novogodišnju haljinicu i crvene cipelice.

View this post on Instagram

A post shared by Fanpage for Swedish Royals♥️ (@royalfamily_of_sweden) on

Na dvoru kneževine Monako takođe je bilo veselo. Mali prinčevi, blizanci Gabrijela i Žak pobrinuli su se za Božićnu atmosferu, a trenutak poziranja ispred jelke zabeležila je mama, princeza Šarlin, i objavila na svom Instagramu.

View this post on Instagram

A post shared by HSH Princess Charlene (@hshprincesscharlene) on

Tekst: Vanja Ostojić

Izvor: Lepa & Srećna