Proleće je pravo vreme za ljubav kada su pripadnice nežnijeg pola, kako tvrde psiholozi, lepše nego ikad. Na buđenje prirode podsećaju i stihovi Prolećne pesme Desanke Maksimović, pesnikinje koja je prirodu osećala svom dušom: Osećam večeras dok posmatram laste i pupoljke rane, kako srce moje polagano raste ko vidik u lepe nasmejane dane...

Večita inspiracija umetnika, ljubav nas jednako pogađa. Kako biste otkrili ljubavni ili bračni broj, tu je numerologija. Dovoljno je samo da napišete ime, prezime i prema tabeli svakom slovu pridružite odgovarajući broj, a potom sve brojeve saberite dok ne dobijete jednocifreni broj od 1 do 9.

A, I, J, = 1

B, K, R =2

C, G, L, S, Ć, Č, Š, LJ =3

D, M, T, Đ, DŽ =4

E, H, N, NJ, X =5

U, V =6

O, Z, Ž =7

F, P = 8

BROJ 1

Racionalni i u ljubavi

Osobe sa ovim brojem zasnivaju svoju ljubav na promišljenosti, racionalnosti i jakoj intelektualnoj osnovi. Veliki su individualisti, imaju raznovrsna interesovanja. Njih je veoma teško zadovoljiti. Svako zahtevanje pokornosti i poslušnosti kod njih izaziva odbojnost, pa čak i agresivnost. Ako želite da veza ili brak sa ovom osobom uspe, morate da unosite što više interesantnih i raznovrsnih promena, jer oni su spremni na neverstvo samo u trenucima dosade ili kada osete da je njihova sloboda ugrožena.

BROJ 2

Probirači

Vrlo su probirljivi u izboru partnera. Vole pametne i praktične osobe, inteligentne i sposobne. Materijalisti su, pre će se odlučiti za osobu koja može da im obezbedi udoban i stabilan život. Blage su naravi i skoro da je nemoguće posvađati se s njima. Ako vas iskreno vole, onda su veoma verne.

PROČITAJTE JOŠ: Numerologija za 2015. godinu: izračunajte bioritamski broj i saznajte šta vam poručuje

BROJ 3

Najbolji partneri

Ove osobe pre svega žele pravo i iskreno drugarstvo. Tek kad to osete, upuštaju se u ljubavnu ili bračnu vezu. Za svoje ljubavi često kažu „drugovi”. Njihova ljubav je zasnovana na poštovanju i potpunom poverenju prema voljenoj osobi. Sve probleme rešavaju kroz otvorene i iskrene razgovore.

BROJ 4

Verni i poslušni

Vole duge i stabilne veze, pa vrlo rano stupaju u brak. Verni su, poslušni i spremni na svaki kompromis, samo da veza opstane. Miran život i stabilna veza su za njih jedini životni cilj. Međutim, često se desi da pogreše u izboru partnera.

BROJ 5

Ljubav za ceo život

Ljubav za ceo život, to je njihova najiskrenija želja. Poštuju porodicu i brak. Svaka neiskrenost ih duboko pogađa i teško prelaze preko laži. Jedini pravi smisao života za njih je postojanje ljubavi. Kada je nemaju, onda kao i da ne žive.

BROJ 6

Nežni i neverni

Osećajni su i nežni, ali i kolebljivi i skloni promenama. Nisu za stalnu i dugotrajnu vezu. Ako neku vezu krunišu brakom, nisu srećni, jer i tada traže druge veze i partnere. Pravu ljubav i solidan brak mogu ostvariti tek u kasnijim godinama.

BROJ 7

Sve za ljubav

Njihov život je ispunjen brojnim ljubavnim vezama. Uživaju u avanturama i flertovima. Čak i više brakova nije im strano. Navikli su na mnoge rastanke, ali i nove sastanke. Smatraju da je sve to normalno i poželjno. Životu i ljubavi pristupaju veoma aktivno i stalno su u potrazi za novim ljubavnim vezama.

BROJ 8

Uvek spremni na avanturu

Nemirnog su duha i vole avanture. Zbog stalne potrebe za promenom, često menjaju partnere, a nije isključeno da mogu imati i više brakova. Želja za raznolikošću i stalno odlaganje ozbiljnih životnih pitanja prisutna je celog života. Za neku ozbiljniju vezu odlučuju se posle tridesete.

BROJ 9

Večiti tragači

Ove osobe u mladosti teže za vezom sa starijim partnerom, dok u nekim ozbiljnijim godinama mogu da ih privlače i mlađe osobe. Uvek su u nekim suprotnostima, za njih ništa nije tipično. Često doživljavaju razočaranja, ali to ne ostavlja lošeg traga na njih, oni i dalje nastavljaju da tragaju za novim vezama i uzbuđenjima.

Tekst: Žaklina  Milenković