Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle ostalo

Gledanje u šolju (2. deo): simboli s početnim slovima od L do Z

Autor Spomenka Maric
Autor Spomenka Maric

Skuvali ste kafu, prevrnuli šolju, sada je okrenite, pomislite želju i saznajte da li će vam se ispuniti.

Izvor: Foto: Profimedia

Dakle, ako ste i vi u potrazi za nekim odgovorima ili naprosto hoćete da se zabavite obavezno treba da uradite sledeće: pozovite najbolju prijateljicu ili komšinicu, skuvajte kafu, onu s kajmakom, i kad sa uživanjem ispijete mirisni crni napitak (pijte samo na jednom mestu), šoljicu s talogom (poželjeno je da bude topao) nežno okrenite tri puta u smeru kazaljke na satu i u tišini, a istovremeno pomislite želju.

Ovde pogledajte Lisin sanovnik.

Potom šolju poklopite tacnom, prevrnite je i ostavite da se ohladi. Ako želite da ubrzate hlađenje, na šoljicu stavite metalni novčić ili je postavite u otvoren prozor. Mnogi veruju i da novčić na šolji rasteruje negativnosti i loše događaje. Šolju sa tanjirića treba da digne osoba koja će da tumači nastale šare a koja sedi tako da joj svetlost dolazi iza leđa. Ako se šolja teško odvaja od podloge, kažu da će se obistiniti želje osobe koja je kafu popila.

Ovde pogledajte Lisin horoskop.

Nakon toga počinje da se gleda, prvo u dno, a potom i u strane, i to od mesta gde se pilo u smeru kazaljke na satu. 

Ako je na dnu gust i debeo sloj taloga, iskusni „čitači“ kažu da su to brige, a ako je dno svetlo i prošarano, veruje se da će se svi poslovi lako i povoljno odvijati. 

Radi lakšeg sklapanja priče preporučuje se da se šolja okvirno podeli na četiri sektora, pri čemu bi, recimo, mesto gde se pilo odgovaralo poziciji broja šest na satu, suprotno bi bilo 12, itd. 

Figure koje se nalaze bliže ivici predstavljaju povoljne znake, one dole loše. Takođe, ako su linije čiste i jasne, tada symbol - sličica ima povoljno tumačanje, ako su nejasne ili isprekidane - nepovoljno. Figure se prvo razmatraju zasebno, a onda povezuju i tumače. I na tacni treba da bude taloga koji se takođe uzima u obzir, inače proricanje može da bude netačno.

Jer ako su u njemu iste šare kao i u šolji, poruka je suprotna: recimo u šolji predstoji sekiracija, ako se to ponovi i na tacni, znak je da je neće biti. 

A linije i šare koje se prepoznaju imaju određeno značenje koje je potvrđivano kroz vekovno iskustvo.

Najvažnije pravilo glasi: U jednom danu samo jednom se može gledati u šolju.

E sad, ako imate oštro oko i svakom obliku možete da date određeno ime, bićete vešt “čitač”, a ukoliko još poznajete značenje desetak simbola, zabava će biti još interesantnija.

Ovde pročitajte značenje simbola s početnim slovima od A do K.

Na sledećoj strani vas čekaju značenje simbola od slova od L do P

Tagovi

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...