NJIHOVA LJUBAV NE ZNA ZA GRANICE: Krenuo biciklom na put od Indije do Švedske da bi bio sa svojom dragom

Indijac Mahanandija je vozio biciklom sve do Švedske gde mu je bila žena Šarlota da bi mogao da bude s njom.

Instagram / pkmahanandia

U vreme online upoznavanja i brzih veza, ljubavna priča lepe Šveđanke i mladog Indijca koji je zbog nje prešao preko "pola sveta" - bukvalno - dokaz je da ljubav nema granice.

Pradimni Kumarz Mahanandija nije mogo ni da sanja da će jedan njegov umetnički rad stići do Švedske, a još manje je mogao da se nada da će jedna prelepa Šarlota biti njime očarana. Šveđanka je odlučila da sedne u kombi i krene da upozna umetnika - trebalo joj je 22 dana da se doveze do Indije.

Susret je kulminirao Šarlotinom željom da Mahanandija napravi njen portret, a poziranje se završilo zaljubljenošću i venčanjem. Mlada je, međutim, morala da se vrati u otadžbinu. Godinu dana kasnije, ne mogavši da dočeka njen povratak, zaljubljeni Indijac je krenuo u Švedsku. Prodao je svu imovinu da bi mogao da kupi bicikl, a put ovim prevoznim sredstvom je trajao četiri meseca i tri nedelje.

Instagram / pkmahanandia 

Mahanandija je prošao kroz osam zemalja, doživeo mnogo toga, ali je vrhunac priče to što je i danas u srećnom braku sa Šarlotom. Žive u Švedskoj.

Njegovi su radovi izlagani u velikim svetskim gradovima, a pojedini su čak zaslužili mesto na prestižnim UNICEF-ovim čestitkama. Našao se i u ulozi savetnika za umetnost i kulturu švedske vlade.

Instagram / pkmahanandia 

Dana 4. januara 2012. godine primio je počasni doktorat (Degree of Honoris Causa) na Utkal University of Culture (UUC) u Bubanešvaru u Odiši, u znak priznanja za njegova izvanredna postignuća. Osim toga, Vlada Odiše ga je imenovala kulturnim atašeom u Švedskoj. Pročitajte i ljubavnu priču jedne od najlepših žena na svetu, Gledis Džekson.

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"ĐOLE MI JE BIO PRVA LJUBAV, PRVE PARE OD PEVANJA SAM POTROŠILA NA OVO!" Slavica Ćukteraš iskreno o svojim počecima za Kurir TV  Kurir televizija