Sedamdesetih godina prošlog veka modni kreatori dosetili su se da u svoje kolekcije svrstaju komad koji se tradicionalno vezuje za američke urođenike. Pončo i pelerina ubrzo su zavladali modnim pistama i od tada ne prestaju da inspirišu modne dizajnere.

Oni su postali bezvremenski komadi koji su se lako uklapali u stil svake modne ere! Pre svega, oni su se održali zbog toga što ih je lako kombinovati - s farmerkama, helankama, haljinama, košuljama, majicama itd.

Uz to, oni izgledaju atraktivno i kada se odlučite za sportsku eleganciju, poslovni stil ili opušteniju i neobaveznu odevnu kombinaciju.

Osim što svakoj kombinaciji daju dozu elegancije, pončo i pelerina će vam uvek biti topli i prijatni za nošenje. Razlikuju se krojem, dizajnom i bojama, ali je ono što ostaje njihova večita aktuelnost.

U galeriji slika možete pronaći zanimljive modele najpoznatijih modnih kreatora današnjice i komade (s cenama) koji su dostupni u prodavnicama u Srbiji.

Ivana Vušković

LepaiSrecna Nije vam toliko hladno da biste obukli jaknu ili mantil, a ne nose vam se ni debeli džemperi? Ovo je pravi trenutak da ogrnete pelerinu ili dobar pončo i s osmehom uživate u toploj jeseni!