Kad birate kupaći kostim, najvažnije je da vam bude udoban. Ne zaboravite da u njemu treba da budete ne samo taj jedan trenutak pred ogledalom u prodavnici, već satima na plaži gde treba da uživate u kupanju i zabavi.

Neudobnost kupaćeg kostima je najgora karakteristika, ne samo zato što ćete se u njemu loše osećati, već ćete loše i izgledati.

Ako vas delovi kostima stežu, a ivice i bretele se usecaju, dobija se efekat "prelivanja" koji nije nimalo privlačan. Zato je važno da uvek pažljivo birate i veličinu i model, a evo koji su odlični za dame sa viškom kilograma.

Potražite modele sa ojačanjem ispod dekoltea, bilo da su u pitanju ugrađene žice ili šire lastiš trake koje podižu grudi. Lep efekat daju modeli sa vertikalnim prorezom između korpica.

kupaci kostim koji prikriva stomak 3.jpg
Shutterstock  

Ukoliko imate izražen stomak, a manje grudi, odlučite se za modele sa karnerima na dekolteu, tako se dobija izbalansirana silueta.

Jednodelni kupaći kostimi (monokini) su preporučljivi i zato što štite veću površinu kože nego bikini. Damama sa viškom kilograma odlično pristaje blago drapiran materijal na sredini, jer prikriva stomačić.

kupaci kostim koji prikriva stomak 4.jpg
Shutterstock  

Isti efekat se postiže i sa ukrštenim trakama koje dodatno podržavaju najširi deo siluete.

kupaci kostim koji prikriva stomak 5.jpg
Shutterstock  

Pročitajte i kako najbrže skinuti salo sa stomaka.

BONUS VIDEO:

Milica Pavlović se skinula u kupaći Instagram

Tekst: Lepa&Srećna