Ukoliko imate više od 50 godina, obratite pažnju na određene modele kupaćih kostima kada se spremate za bazen ili plažu.

"Starost ne određuje vaš osećaj za stil, ali može uticati na udobnost i funkcionalnost koju tražite u kupaćem kostimu. Pravi kupaći kostim za 50-e i 60-e godine mogao bi da se razlikuje od onog koji biste izabrali u svojim 20-im ili 30-im, ne zbog nekih nepisanih pravila, već zato što su se vaše želje možda jednostavno promenile. Možda ćete tražiti veću podršku, pokrivenost ili stil koji naglašava vaše omiljene delove tela", kažu modni stručnjaci.

Kako objašnjavaju, ključ je pronaći kupaće kostime koji pažnju skreću na delove vašeg tela zahvaljujući kojima se najbolje osećate, dok nežno povlače fokus sa onih područja koje biste želeli da prikrijete.

Kada ste u nedoumici, ne možete pogrešiti ni sa jednim od sledećih bezvremenskih stilova kupaćih kostima.

1. Jednodelni kostim sa V-izrezom

shutterstock_2154201405.jpg
Shutterstock  

Ovaj ultra laskavi kroj je pogodan za sve uzraste i tipove tela, kažu stručnjaci.

"Da biste naglasili struk, potražite kupaće kostime sa V izrezom i zapamtite da što su bretele šire, to će struk izgledati manji", navode oni.

2. Tankini

Kupaći kostimi
Shutterstock  

Dvodelni kupaći kostim koji daje privid jednodelnog, jer se sastoji od majice na bretele i gaćica, idealan je ako želite da pokažete malo više kože nego što vam jednodelni kupaći kostim dozvoljava, ali i dalje želite malo dodatne pokrivenosti u srednjem delu, nego što je to slučaj sa klasičnim modelima dvodelnih kostima.

"Tankini je idealan za one dame sa dužim torzom ili figurom u obliku kruške, jer pomaže u stvaranju uravnoteženije siluete", kažu stilisti.

3. Bikini sa gaćicama visokog struka

Kupaći kostimi
Shutterstock  

Bikini čiji je donji deo visokog struka nikada ne izlazi iz mode, sa dobrim razlogom. Pruža malo veću pokrivenost oko srednjeg dela tela, dok vam i dalje omogućava da ogolite i najmanji deo struka.

"Ovaj stil je posebno laskav za tipove tela kao što su jabuka i peščani sat", objašnjenje je modnih stručnjaka.

4. Jednodelni kupaći kostim sa naborima

Kupaći kostimi
Shutterstock  

Ovakav model sakriva sav neželjeni višak.

"Ovaj dizajn pomaže da se kamufliraju sva područja zbog kojih bi moglo da vam zafali samopouzdanja, a uz to naglašava obline i dekolte", kažu stilisti.

5. Kupaći kostim na jedno rame sa karnerima

Kupaći kostimi
Shutterstock  

"Dijagonalne linije imaju efekat izduživanja, pa potražite šare, printove i boje koje idu po dijagonali. Sve što je asimetrično je odličan izbor za vizuelno izduživanje figure, uključujući i modele koji idu na jedno rame, bez obzira na to da li je u pitanju jednodelni ili dvodelni kupaći kostim", zaključuju modni stručnjaci i dodaju:

"Koketni karner je podjednako i šarmantan i kamuflirajući. Takođe, ako smatrate da je vam je gornji deo tela jedan od atributa, odabir ovakvih modela je odličan način i da pokažete izvajane ruke i ramena."

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Trik sa kupaćim TikTok/christiemoeller