Letnja sezona je počela i iz ormara se vade lepršave haljine, suknje, ali i otvorena obuća. Sandale su "must have" komad u ormaru svake dame, bez obzira na to da li ih nosite samo u večernjim ili i u svakodnevnim varijantama.

Odlično se kombinuju kako uz haljine i suknje, tako i uz pantalone, šortseve i kombinezone, a ove godine tri trendi modela se posebno izdvajaju.

1. Sandale sa kaišićima

Sandale
Shutterstock  

Bilo da su u pitanju kožni ili pleteni kaiševi, jednobojni ili sa printom, elegantni ili kežual modeli - sa kaišićima svakako nećete pogrešiti. Minimalizam je ove godine u trendu, a ovaj model sandala odlično se kombinuje sa svim krojevima garderobe. Kada je o bojama reč, akcenat je na neutralnim tonovima poput bebe, crne, sive i braon, ali uvek možete pustiti i mašti na volju.

2. Sandale sa platformom

Sandale
Shutterstock  

I ove godine sandale sa platformom su jedan od glavnih trendova, a najveći adut ovog modela je udobnost. Odličan su izbor kako za posao, tako i za duge šetnje, u gradu ili na moru.

3. Japanke

Sandale
Shutterstock  

Ravne japanke, japanke sa platformom, japanke na štiklu - svi modeli su u opticaju, jer ovo je još jedan od top tri trenda za leto 2023. kada su sandale u pitanju. Model obuće koji je nekada bio rezervisan samo za plažu sada se seli i na gradske ulice, a influenserke i modne blogerke nose sandale-japanke čak i u večernjim, elegantnim varijantama.

Tekst: Lepa&Srećna