Iako niko od nas, bez obzira u kom je životnom dobu, ne voli da mu se nešto "zabranjuje", a posebno ne koju garderobu će nositi, stilisti nas upozoravaju da moramo da obratimo na pažnju na ono što nam pristaje. Tako se posle jubilarnog 40. rođendana ne preporučuju prekratke suknje, anima print, a i savetuje se da izbegavamo zamku udobnosti.

Mnoge žene s godinama nose samo udobnu obuću i garderobu, a zanemaruju izled. Takođe, boje su jako važne a stilistkinja Melisa Lund otkrila je negativan uticaj crne odeće na izgled žena. 

Prema njenim rečima odevni predmeti crne boje najbolje pristaju damama do 30 godina. Odnosno treba izbegavati all black stajling ako ste zašle u petu deceniju.

"Ova boja će vam skinuti sjaj sa lica i učiniti da izgledate umornije i starije“, rekla je ona i dodala da takva garderoba ističe i bore i podočnjake.

Lund je objasnila da nije neophodno da se potpuno odreknemo crne garderobe. Samo je važno da vodimo račina da nam cela odevne kombinacija bude tamna. 

moda milano 2022 0726049854.jpg
Profimedia 

"Na primer, možete nositi crne cipele ili torbu", tvrdi Melisa koja često komentariše i stajlinge princeze od Velsa.

"Kejt Midlton uvek ima na umu da joj je diplomatija važna i kada je odevanje u pitanju, ona nema pravo se otvoreno politički izjašnjava, tako da neki od simbola suptilno izražavaju njeno mišljenje. Ona definitivno voli da odaje priznanje organizaciji ili zemlji koju posećuje”, rekla je ona nedavno.

Izvor: Lepa&Srećna