Kako drugačije nazvati materijal od koje se prave "meke" torbe nego - ćebence? Bilo da je reč o prirodnom ili veštačkom poreklu, tekstura i obrada ovog materijala je ista kao što se nekad primenjivala na toplim prekrivačima, omiljenima u zimskom periodu. Pa ipak, neke od njih su veoma skupe.

U modnom rečniku se uvrežio izraz "tedi" torba, baš kao što je bio i nadimak modernih, mekih kaputa od veštačkog krzna u kojem žene uživaju godinama. I te su tašne postale glavni modni trend. A uz tedi kaput se ponekad i nose.

Sada su u modi najrazličitiji modeli od sličnog materijala. Prave se "klač" tašne koje žene vešte u ručnim radovima uspevaju da ispletu ili čak naprave od pustovane vune. Česte su i "šoper" torbe kojima nema premca kad se planira dug boravak u gradu pa nam je potrebno "sve što imamo".

tedi torba 3-min.jpg
Instagram / incinurhobi 

Čuvena "Botega Veneta" ume da nas iznenadi jednostavnim modelima po paprenim cenama, a već par godina nudi i model obične "vrećice" sa efektnim debelim i dugačkim resama. Blogerke su sada oduševljene ovim modelom, rese se "slikaju" božanstveno, ali cena je prepreka koja će običnoj ženi ovakvu tašnu učiniti nedostižnom.

tedi torba botega veneta-min.jpg
Promo / Luisaviaroma 

Ova "tedi" torbica, naime, košta skoro 3.000 evra, a "objašnjenje" je u tome što je zapravo načinjena od finog jagnjećeg krzna. Dok će mnogima upravo to biti argument više da je nikad ne požele, neke žene bi i te kako volele da je vide u svojoj kolekciji. Šta vi kažete?

Tekst: Lepa&Srećna