Većina žena, a posebno iz javnog života, čini sve da zaustavi tragove vremena, pa daju pravo bogatsvo na estetske operacije. Italijanska glumica Monika Beluči je drugačija. Ona svojih 57 godina nosi s ponosom,a njene izjave o lepoti svedoče o njenoj posebnosti.

"Prvo dete sam rodila sa 40, drugo sa 45, snimala u Bondu sa 50 i nikad ne bih volela da ponovo imam 20 godina. U mladosti imate beuatie di diable (đavolsku lepotu), kako kažu Francuzi, lepotu koju ne shvatate, koju niste spoznali. Ali, kad ti je 50, u tebi se rađa lepota druge vrste, lepota koja ti daje snagu. Ta snaga nije vezana za spoljašnu lepotu!", rekla je svojevremeno Monika koja je godinama verna minimalističkom stilu oblačenja.

Najčešće nosi crnu boju i uglavnom bira poslovne komade kao što su sakoi, košulje i pantalone. Međutim za šetnju Atinom u koju je došla kao glavna zvezda predstave o životu grčke operske dive Marije Kalas, napravila je mali modni iskorak. Ponela je ženstvenu maksi haljinu crvene boje koja prati liniju tela i sandale sa visokom potpeticom koje su redovne u njenim odevnim kombinacijama. 

Profimedia Monika Beluči u Grčku stigla kao glavna zvezda predstave o životu grčke operske dive Marije Kalas

 Izvor:Lepa&Srećna