Prva smotra nakon globalne pandemije pokazuje da se svet polako vraća u normalu, što je džet-set rado dočekao. Azurna obala okupila je glumce, reditelje, scenariste, ali i uticajne influensere i modele. Sudeći prema foto-reporterima, nova ostvarenja sedme umetnosti ostala su u senci poznatih dama i njihovih glamuroznih pojava na crvenom tepihu.

Za ovu priliku, dizajneri su se posebno potrudili, ali opšti utisak je da je Kan izgubio sofisticiranost koja ga je nekad krasila. Elegancija i svedenost karakteristični za francuski šik ove godine obogaćeni su šljokicama, perjem i prozirnim tkaninama koje smelo otkrivaju i više nego što je u Kanu uobičejno. Najveću pažnju privukla je manekenka Bela Hadid pojavivši se u provokativnoj kreaciji Danijela Rosberija. Ništa ne bi bilo čudno da nije u pitanju toples haljina sa masivnom ogrlicom u obliku pluća. Društvena poruka ili samo modni izlet, ostaje da se vidi.

Njena koleginica Izabel Gular osvojila je prisutne zgodnim telom u smelim kreacijama otvorenih leđa. Crvenim tepihom uzdahe je mamila i Viktorijin anđeo Tejlor Hil, u crnoj čipkastoj haljini.

Slučajno ili ne, čas stila i elegencije održale su dve Francuskinje. Filmska diva Ketrin Denev pokazala je kako izgleda prefinjena dama, odevena u crnu dugu haljinu sa stileto cipelama i žutom pismo tašnom. Nekadašnja manekenka i bivša prva dama Francuske, Karla Bruni, opredelila se za srebrnu haljinu na jedno rame.

Profimedia Sve oči ovih dana uprte su u Kan, koji je znaku glamuroznog filmskog festivala.


Među svetski džet-set ušunjale su se i dve uticajne influenserke- Italijanka Kjara Feranji u lepršavoj zelenoj haljini i Nemica Leoni Hane u višeslojnoj mint kreaciji od tila.

 Izvor: Lepa&Srećna