Udobni krojevi lišeni nerazumnog glamura i romantični, ženstveni modeli kakve biste već sutra mogli da obučete za posao, to je najkraći izveštaj sa revije modne kuće Šanel održane 3. marta 2020. godine.

"Živela sloboda", bio je moto kreatorke Viržini Vijar koja je osmislila ovu neverovatno nosivu kolekciju.

Modni kritičari i kreatori su više nego iznenađeni, prenose modni portali. Naime, navikli smo da se na pistama prikazuju prenaglašene ideje koje će tek kasnije biti "razblažene" kako bi se primenile u svakodnevnom odevanju.

Naslednica Karla Lagerfelda očigledno je odlučila da promeni ovaj način rada. Rezultat je pragmatična kolekcija inspirisana estetikom osamdesetih godina prošlog veka. 

Premda je reč o odeći za jesen, mnoge detalje videćemo odmah u ponudi. Tu su široka ramena, dosta puf rukava, ali i mikro suknji i haljina za veče, kao i maksi mantila i kaputa.

Poslovične bele, crne, crno-bele i sive kombinacije izvedene su u tvidu, ali ima i dosta svečane svile, tafta i pliša. Od boja, naći ćete i poneku bež ili bordo nijansu.

Izuzetno nepretenciozna i moderna kolekcija naći će svoju publiku u mnogim generacijama! Pogledajte je u galeriji slika!

GALERIJA SLIKA - ŠANEL MODA 2020.

LepaiSrecna ŠANEL - MODNA REVIJA KOJA JE ŠOKIRALA KREATORE I ODUŠEVILA ŽENE: modele za 2020. godinu poželećete i vi (FOTO)