Modni eksperti polako prave najuži izbor za proleće 2020. godine, piše Lepa & Srećna.

To znači da se sada pregledaju sve one modne revije koje su donele uzbuđenja krajem prošle godine i konačno bira šta će najmodernije dame nositi već u prvim toplim danima.

Upečatljive odlike trenda već su primenjene i u prodajnim kolekcijama pristupačnijih modnih kuća. Zato je pravo vreme da dobro odmerite svoju garderobu i vidite kako možete da hit detalje uklopite u postojeće kombinacije.

Ako budete imali pravi plan, nećete rasipati ni vreme ni novac pri kupovini.

Sledeća tri trenda biće hit, a vi proverite šta od toga odgovara vašoj figuri i stilu.

1. MODERAN SAKO ZA 2020.

Dva kroja sakoa biće veoma popularna, a oba imaju jedan zajednički atribut - preveliko!

Jedna opcija je zaista preveliki sako, širokih ramena, dužih rukava, veoma širok u struku, zapravo, skoro ravnog kroja.

Ovo je zanimljiva varijanta za nešto više dame, naročito one koje vole pomalo sveden, minimalistički ili čak maskulini stil.

Možete da ga kombinujete sa dugim, nabranim suknjama i dodate mu malo ženstvenosti ili čak sa bermudama i/ili duksevima i oduzmete mu na formalnosti.

Međutim, ako ste vrlo sitne građe, izgledaćete potpuno "zatrpano" ovakvim sakoom.

Zato je bolje da se odlučite za drugu opciju - sako koji je nešto duži, i ima naglašena ramena, ali zahvaljujući blagoj formi "puf" rukava. To se postiže blagim "nadržavanjem" materijala, a zahvaljujući strukiranoj formi dobijate istaknutu ali ne grotesknu siluetu.

2. MODERNA HALJINA ZA 2020. GODINU

I haljina treba da bude predimenzionirana. Posebno se ističu jednobojne haljine na kojima je strukturalnost naglašena nabiranjem velikih karnera, našivenih jedan na drugog od ramena do poda tako da model ima piramidalnu formu.

Međutim, i tu morate biti oprezni.

Ako ste veoma visoki, izgledaćete kao brdo u pokretu,  a ako ste sitnije građe, ovo "brdo" će vas potpuno zatrpati. Zato su ovakve haljine ipak najlepše na damama srednje visine.

Za veoma visoke ili veoma niske, zanimljivo rešenje u deseniranim tkaninama, koje će dati dodatnu živahnost modelu i skrenuti pažnju sa ogromnog volumena. 

3. MODERNA BLUZA ZA 2020. GODINU

Dok sakoi i pantalone potenciraju muževnost, bluza će dati pečat ženstvenosti vašoj prolećnoj garderobi.

Najpopularniji će biti veoma dubok a i širok dekolte - takav da se vide ključne kosti - koji često prate ženstveni rukavi, naglašeni malo nabranom ivicom kod ušitka - srcoliki!

Ovakav model bluze zahteva savršeno negovanu kožu, pa posvetite punu pažnju svojoj bisti. 

Dame kojima je ovaj srcoliki izrez neprikladan zbog poslovnog stila oblačenja mogu da prebace ešarpu oko vrata dok su na poslu, ali će zato već za popodnevni izlazak biti supermoderne!

Tekst: M. L. S.

Izvor: Lepa & Srećna