Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO JE SRPKINJA POSTALA NAJBOLJE OBUČENA ŽENA SKANDINAVIJE: Katarina Petrović otkriva 10 pravila koja će rešiti sve vaše modne dileme

Novinarka, blogerka, influenserka...Katarina Petrović je Srpkinja koja je uspela da postane najbolje odevena Skandinavka.

  Izvor: Foto: Profimedia

Srpkinja koja je promenila tipičan skandinavski minimalistički modni izraz, novinarka i blogerkaKatarina Petrović, otkrila je Jeleni Soldatović iz Ella zašto je influenserka samo po definiciji i koliko je doslednosti, iskrenosti i humora potrebno da bi se menjao svet...

Po profesiji ste novinar. Pre nego što ste ušli u svet mode i modnog novinarstva, da li ste možda maštali o drugačijoj karijeri?

Od malih nogu volela sam da se oblačim, da kradem mamine stvari i da sastavljam svoje kombinacije - ponekada uspešne, a ponekada možda i ne toliko. Ali, interesovanje je očigledno uvek bilo tu, iako toga možda nisam bila svesna. Takođe, u školi sam bila izuzetno zainteresovana za pisanje i komunikaciju, pa mi je novinarstvo nekako bilo prirodan izbor.

Povezane vesti

Koliko je bilo teško probiti se i izboriti za poziciju jedne od najbolje odevnih dama na skandinavskoj i globalnoj modnoj sceni?

Sećam se svog prvog Fashion Weeka, kada sam spakovala jedan mali kofer i sama krenula putem Kopenhagena. Kući sam se vratila plačući, razočarana branšom i društvom. Ali, to iskustvo me je naučilo da je u ovoj branši, koja je nažalost ponekad površna, najbitnije biti svoj. Kao i ja, i moj stil prošao je kroz mnoge promene, ali izgled koji već dugo negujem je minimalističan, maskulin i sofisticiran.

Na vašem blogu A Style Journey dominira prirodnost i iskren stav. Kako ste, u moru žustre konkurencije, uspeli da izgradite upečatljiv imidž?

Trudim se da na društvenim mrežama budem realna i spontana. U većini slučajeva vesela sam i razdragana, ali možete me uhvatiti i u prilično formalnom raspoloženju. To što stoji na mom Instagramu, zaista je moja ličnost i moj stil. Kada govorimo o garderobi, nosim samo ono što me čini zadovoljnom i inspirativno snažnom iznutra. Ali, uvek sam svesna razlike između stvarnog i virtuelnog sveta i shodno tome postavljam jasnu granicu i u komunikaciji sa svojim pratiocima.

View this post on Instagram

A post shared by katarinapetrovic (@katarinapetrovic) on

Poznato je da vam je partner velika podrška. Na koji način uspevate da uspostavite ravnotežu i razdvojite rad i stvaran život?

Neminovno je bilo da Belmin, kao bitan učesnik mog života, postane i veliki deo mog Instagram profila. Istina, to je pomoglo da razume moju profesiju i ima jasnu sliku koliko truda ulažem u svoj posao. Ali, zbog aktivne svakodnevice, često se dešava da ne provodimo puno vremena zajedno, zbog čega smo naučili da još više cenimo zajedničke trenutke. Telefone obavezno ostavljamo po strani i potpuno se posvećujemo jedno drugom.

Trend je samo trenutna definicija ponude, podložna brzoj promeni. Da li su po vašem mišljenju stil i trend isto?

Stil je nešto što se gradi godinama i razvija u ritmu onog ko ga predstavlja. Menja se, raste, postaje snažniji i sigurniji. Sa druge strane, trendovi su mainstream i nešto prolazno, ali bitno je da osoba koja ih prati ima umeće dobre selekcije i integracije vladajućeg trenda u svoj stil, što pokazuje da je on bitan faktor razvoja svakog individualnog stila.

View this post on Instagram

A post shared by katarinapetrovic (@katarinapetrovic) on

Veliki ste ljubitelj maski za lice koje često testirate sa svojim partnerom, gde se jasno vidi vaša duboka povezanost. Kako ste uopšte došli na tu ideju?

Počelo je spontano i iz dosade, dok je on gledao stotu utakmicu po redu. Željna pažnje u jednom trenutku krenula sam da mu stavljam masku pod izgovorom da želim zajedničke trenutke, što je neočekivano lako prihvatio. To mi je bilo neverovatno simpatično i taj trenutak morala sam da iskoristim za Insta story. Mislila sam da će izgledati opušteno, drugačije i estetski kul. I bila sam u pravu. Ljudi su pozitivno reagovali, tako da je to postala neka naša stvar i moj način kako predstavljam beauty guiding.

View this post on Instagram

A post shared by katarinapetrovic (@katarinapetrovic) on

Planirate li da se oprobate i u svetu dizajna, s obzirom na to da se ozbiljno bavite i uređenjem svog novog životnog prostora?

Estetika je bitan deo mog života. Volim da svoj stil prenosim na svaki segment života, ali nisam sigurna da ću se poslovno posvetiti dizajniranju enterijera. Naravno, nikad ne reci nikad, ali trenutno nemam te pretenzije. Za sada uživam da tuđi rad na svoj način uklapam u prostor.

Kako je izgledao vaš lifestyle journey?

Sebi sam u svakoj fazi bila super, ali realno je da sam često bila smešna. Recimo da je period do 18. bio prilično turbulentan.

Kako vam izgleda današnja modna scena?

Rekla bih da zahvaljujući digitalizaciji i novim načinima komunikacije doživljava konstantne promene. Branša nikada nije bila interesantnija u smislu samog posla i razvoja, ali ni manje lična kao što je poslednjih godina.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije