Ako ste mislili da je moda tu u poslednje vreme samo da šokira, ali ne i da pokaže neke zaista originalne i kvalitetne, prevashodno - nosive komade, pogrešili ste. Po svoj prilici, ima tu materijala da se osmisle nove zanimljive i efektne stvari, kakve do tada nisu viđene, a da u isto vreme budu praktične.

Dokaz za to definitivno je poslednje pojavljivanje dive Naomi Kampbel, na njujorškom aerodromu, povodom Nedelje mode koja se održava u Njujorku od 8. do 16. februara 2019. godine. Naime, Naomi se pojavila u spektakularnom izdanju koje su obeležila dva upečatljiva komada: perjani zimski kaput, dugačak do poda i čizme.

Ali kakva zimska jakna i kakve čizme? Po svoj prilici komadi dostojni jedne kraljice modnih pisti. Maksi perjana jakna u boji čokolade, koja je dosezala praktično do poda, prvenstveno se isticala upravo svojom dužinom - vrlo neuobičajenom za ovaj model jakni. Dok je poseban detalj na ovoj kaput - perjanoj jakni činio deo koji se kopčao u predelu grudi.

Neobičan model perjanog kaputa potpisuje Valentino, odnosno Pierpaolo Pikioli, a cena je naravno prava sitnica - 3200 evra. Još jedan dominantan detalj u stajlingu supermodela činile su ništa manje fenomenalne crne, kožne čizme koje su dosezale do polovine butina.

Izvor: Elle