Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža, princ Vilijam i Kejt Midlton, posetili su Dandi kako bi prisustvivali službenom otvaranju prvog muzeja dizajna u Škotskoj.

Za svoj prvi zajednički angažman u novoj kalendarskoj godini, Kejt je odabrala kaput-haljinu karo desena s potpisom Aleksandra Mekvina kojom je odala počast škotskim domaćinima.


Kao što obično biva kada je reč o modnim odabirima Kejt Midlton, u spomenutoj kreaciji mogla je da se vidi nekoliko puta, a prvi put ju je nosila u novembru 2012. godine prilikom posete gradu Sent Endrju kada ih je uparila sa čizmama i na Božić 2013. godine u Sandringamu u kombinaciji sa šeširom.

Već viđenu kaput-haljinu modernog desena britanska miljenica ovog puta stilizovala je uz crne cipele s blok petom i novom, smaragdno zelenom torbicom s potpisom brenda Manu Atelje.

Novi muzej u Škotskoj, koji je deo plana obnavljanja obale vrednog 1 milijardu funti, već donosi značajne ekonomske i društvene koristi lokalnom stanovništvu pomažući u preoblikovanju budućnosti grada Dandija, kao središta kreativne industrije.

U čast otvaranja muzeja V&A u Škotskoj, Kejt Midlton je imala priliku da održi kratak govor kojim je ponovo istakla veliko zanimanje za vizuelnu umetnost i naglasila vrednost javne ustanove poput muzeja V&A koji može da ponudi lokalnoj zajednici, posebno u smislu povećane dostupnosti umetnosti i dizajna svetske klase.

Tekst: I. B.

Izvor: T portal