Bilo da ste u potrazi za izgradnjom sopstvenog stila ili želite da probate nešto novo, postoje jednostavni koraci koji će poboljšati vaš stil odevanja.

1. Upoznajte svoj oblik tela

Prvi korak u kreiranju savršenog ličnog stila je razumevanje svog oblika tela. Na taj način olakšatćete sebi izbor odeće budući da ćete znati šta laska vašoj figuri, a šta ne. Takođe savetujemo da pozovete iskrenu prijateljicu koja će vam pomoći tokom izbora odeće i u donošenju konačne odluke. Obratite pažnju na poznate i slavne osobe koje imaju sličan oblik tela kao i vi i gledajte koje odevne kombinacije biraju.

2. Pronađite svoj zaštitni znak

Većina ikona stila ima svoj modni potpis kojim se ističe.To može biti jedan modni dodatak, uzorak ili make up koji se ponavlja. Na primer, Ana Vintur poznata je po svojim sunčanim naočarima, stoga sebi dajte mašti na volju i odaberite svoj zaštitni znak.

PROČITAJTE JOŠ: POGLEDAJTE HIT CIPELE I TORBE ZA 2018: evo kako tašne i obuću kombinuju najmodernije žene (FOTO)

3. Investirajte u odevne komade koje ćete nositi uvek iznova

Uspešan i prepoznatljiv lični stil je nešto što ćete nositi godinama, tako da bi vaš fokus trebao da bude na nošenju stvari koje volite da nosite. Na primer, mesec dana u određeni deo ormara izdavajajte odeću koju ste tokom tog meseca nosili kako biste brzo shvatili šta je temelj vaše garderobe. Ako primetite da su farmerke vaš omiljeni odevni predmet, prilikom iduće kupovine posebnu pažnju odvojite upravo za farmerke.

KLIKNITE OVDE DA PROČITATE JOŠ KORISNIH SAVETA O MODNOM STILU!

PageBreak

4. Pronađite pravu nijansu boje

Baš kao i pronalaženje siluete koje vam odgovara, razmišljate i o idealnoj boji odeće prema tipu kože, boji očiju i kose. Bitno je pronaći nijansu koja vama odgovara najbolje i koja će "oživeti" vaš celokupan izgled.

5. Pronađite svoju modnu inspiraciju

Inspirirajte se modnim kombinacijama koje su za vas ikone stila. Modno vas  mogu nadahnuti druge žene, modne blogerke, holivudske dive poput Marlen Ditrih ili obične devojke svojim dostupnim "street style" kombinacijama.

6. Napravite reviziju ormana

Ključ za kreiranje ličnog stila je organizovan orman. Sortirajte svu svoju odeću i dobro razmislite koji segment garderobe zaista treba da obnovite. Proučite koje odevne komade čuvate, a nikada ne koristite pa se odmah rešite nekorišćenih stvari kako biste napravili mesta za nove stvari.

PROČITAJTE JOŠ: NEĆETE VEROVATI ŠTA JE MAJKA POZNATE MANEKENKE URADILA PRVI PUT U ŽIVOTU: svi pričaju o provokativnim slikama plus sajz manekenke Ešli Grejem (FOTO)

7. Kreirajte svoju ''uniformu'' 

Reč ''uniforma” može zvučati dosadno, ali ima je svaka ikona stila, bilo da je nosi tokom vikenda, na poslu ili svaki dan. Reč je idealnoj odevnoj kombinaciji za koju znate da se možete osloniti u svakoj prilici, što ne znači da uvek mora izgledati isto.

Možete da se poigrate sa modnim dodacima i izgledati besprekorno jer je to vaša dobitna kombinacija na koju se uvek možete osloniti.

Izvor: Zadovoljna