RuskipredsednikVladimirPutin dobio je u zapadnim medijima nadimak Čovek u crnom zbog njegove omiljene boje odela.

Međutim, iako mu diplomatski protokol i stroga pravila oblačenja ne ostavljaju mnogo prostora da se "razmaštava" Putin je ipak odlučio da reskira i proširi spektar boja.

PROČITAJTE JOŠ: Vladimir Putin kupio novu vilu sa vinskim podrumom: zavirite u luksuzni dom ruskog predsednika (FOTO)

Upravljanje zemljom je velika obaveza, a predsednik pri tome treba da izgleda kao da to radi bez problema, što uopšte nije lako. Svi bi  hteli da  budu  kao DžejmsBond, ali to ne može svako.

Vladimir Putin koji je već godinama na vlasti uspeo je za to vreme da provali sve „cake” legendarnog „tajnog agenta 007”, pa i tajnu besprekornog izgleda.

Nije tajna da Putin nosi odela šivena po narudžbini. Njegve omiljene marke su Kiton i Brioni (po tom pitanju predsedici i tajni agenti imaju isti ukus). Takvo odelo košta najmanje 5.000 evra.

Jedan krojač ga šije od početka do kraja i taj proces traje više desetina sati. Spektar boja predsedničkih odela je dosta ograničen i kod ruskog predsednika preovlađuju crna, tamnoplava i siva, a leti su moguća i svetlosiva.

Kombinacije boja uglavnom su nepromenjive. Uz tamnoplavo i sivo odelo ide svetloplava košulja i tamnoplava kravata, uz crno odelo ide bela košulja sa crnom ili bordo kravatom.

Zbog Putinove visine i funkcije kravate , koje su uglavnom marke Valentino, nemaju upadljive šare. Ako ih i imato su uglavnom tačkice ili sitni karo. Obuća je uglavnom marke Džon Lob ili Salvatore Feragamo.

Kliknite OVDE da vidite sliku najlepše jakne Vladimira Putina!

PageBreak

Uprkos ljubavi prema poznatim robnim markama predsednika ne smeju da povezuju sa stvarima koje nosi i zbog toga njegov stilista koji ga odeva više od deset godina skida sve etikete sa odela, da slučajno ne bi pale u oči nekom novinaru. Ova procedura uglavnom važi i za garderobu svih ostalih visokih funkcionera.

Za neformalne atmosfere uobičajen je takozvani kežual stil, međutim kada je u pitanju predsednik, i on je ograničen na pulovere sa V-izrezom, crnu rolku, i jaknu. Najčešće su to jakne ruske olimpijske reprezentacije ili perjanejakne KAnada Gus i naravno, Brioni).

PROČITAJTE JOŠ: ŠTA DORUČKUJE VLADIMIR PUTIN: zdrav i bogat doručak za početak dana predsednika Rusije (FOTO)

Mediji su posebnu pažnju obratili na kolekciju Putinovih ručnihsatova. Novinari su čak uspeli da ih prebroje i navodno ih je bilo 11, međutim praktično ih je nemoguće saznati njihov pravi broj.

Na tom spisku najskuplji ručnisat sa turbijonom A. Lange & Sohne Tourbograph Pour le Merite koji košta oko pola miliona dolara. Osim njega, na Putinovoj ruci su viđeni Patek Philippe Perpetual Calendar, Patek Philippe Calatrava, Breguet Marine i IWC Pilot’s Watch Mark XV. Ruski predsednik ipak najradije nosi satove Blancpain. To je jedna od najstarijih švajcarskih marki i Putin ima ukupno pet takvih satova.

Jedan sat Leman Aqua Lung Grande Date poklonio je sinu čobanina za vreme svoje posete Republici Tiva 2009. godine, a drugi bravaru tulske fabrike koji ga je bukvalno izmolio naočigled čitavog kolektiva. Na obeležavanju početka izgradnje Nižnjeburejske hidroelektrane 2010., Putin je po tradiciji energetičara bacio svoj Blancpain u tek izlivene temelje.

Poslednjih par godina Pitin pažljivo krije sat ispod manžetne svoje košulje, ili ga uopšte ne nosi.

Izvor: Kurir