Žena može da nosi mini u bilo kom uzrastu. U to lako može da se poveruje gledajući na 65-godišnju suprugu predsednika Francuska Emanuela Makrona Brižit. Za praktično sva njena zvanična pojavljivanja aktuelna domaćica Jelisejske palate preferira haljine i kostime provokativne dužine — 15 centimetara iznad kolena.

Supruga Emanuela Makrona je 24 godina starija od svog muža, a starije ćerke Brižit malo su mlađe od svog očuha i već su udate. Novi predsednik Pete republike smatra ženinu decu iz prvog braka svojom i igra se sa unucima. I ukoliko su ranije mediji diksutovali o razlici u godinama između supružnika, javnost se sada prebacuje na raspravu o kolenima madam Makron, jer ona stalno šokira javnost svojim izborom mini suknji.

S obzirom da Brižit uvek prati svog muža na putovanjima, ona je stalno pod okom modnih kritičara.

Kratku crnu haljinu sa kojom je Brižit šokirala dame i političare širom sveta pogledajte na sledećoj strani!  


PageBreak

Na inauguraciju svog supruga Brižit Makron se pojavila u neboplavom kostimu, koji su mediji odmah nazvali parodijom na inauguracionu plavu odeću Melanije Tramp. Međutim, izgled ovih dama se prilično razlikovao, jer madam Makron voli kratke suknje.

Pojava prve dame Francuske na samitu NATO-a u Briselu izazvala je buru emocija među modnim stručnjacima. Kratka crna haljina sa niskim strukom i žaboom prilično je kontroverzno izgledala, a mediji su ga nazvali dečijim. Na zajedničkoj fotografiji sa suprugama šefova država, madam Makron se jasno izdvajala među drugim damama koje nisu pokazivale svoja kolena. Brižit izdaleka izgleda veoma mladoliko, a njena figura joj omogućuje da nosi strogi minić.

Uzgred, jedna druga poznata Francuskinja, Gabrijel Šanel, smatrala je kolena najružnijim delom ženskog tela. Upravo zbog toga haljine i kostimi Šanel iz njenog vremena imaju klasičnu dužinu ispod kolena. Međutim, danas se u kolekcijama ove modne kuće mogu naći najdrskije opcije mini-suknji. Moguće je da madam Makron takođe ukida stereotipe. Na kraju krajeva, njoj više nije potrebno da izgleda ozbiljnije, u njenim godinama to nije nužno.

Izvor: Kurir.rs/ Sputnjik Srbija